Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 281 van 08 oktober 1999:

De Persdienst van de Krijgsmacht deelt mee :

Vertrek BELMED 2 en BELHELI 2

De eerste militairen van BELMED 2 en BELHELI 2 zullen op maandag 11 oktober 1999 het land verlaten met bestemming Kosovo.

Het gaat hier om de eerste aflossing van het peloton ambulance (50 manschappen) dat sinds 28 juni 1999 opereert in Kosovo Polje (omgeving van Pristina) . Dit peloton dat als eerste belgische eenheid Kosovo binnentrok heeft tot op heden reeds ruim 450 evacuaties uitgevoerd, zowel burgers als militairen. Dit detachement zal onder het bevel staan van Commandant Martine DIERCKX.

Het detachement helikopters A-109 dat oorspronkelijk ingezet was om de Operatie Allied Harbour te steunen in Albanië en sinds 12 juli 1999 deel uitmaakt van KFOR (de NATO strijdmacht in Kosovo) zal eveneens afgelost worden.

Luitenant Kolonel Olivier COLMANT die het bevel zal voeren over het detachement zal samen met zijn manschappen het vliegveld van Petrovec (Skopje) vervoegen van waaruit de eenheid momenteel haar opdrachten uitvoert. Vijf helikopters A-109 zullen op 12 oktober 1999 vanop de basis te Bierset vertrekken om hen te vervoegen in Petrovec.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vertrek Belgische militairen naar Kosovo '
Lees ook