Ingezonden persbericht


13c5a6d.jpg

Persbericht

Vertrek van 'Connie' uit VS naar Europa uitgesteld

Schiphol, 29 mei 2002 - Het vertrek van de historische Lockheed Constellation uit de Verenigde Staten is uitgesteld. De Amerikaanse Rijksluchtvaartdienst (FAA) blijkt niet in staat om de toegezegde snelle certificatieprocedure van het bijzondere passagiersvliegtuig te verzorgen. Een nieuwe aankomstdatum in Nederland kan daarom nog niet worden genoemd. Meer informatie hierover wordt zo spoedig mogelijk vermeld op www.aviodome.nl.

De Constellation is inmiddels in perfecte staat en staat gereed voor vertrek. De vlucht naar Nederland zou daarom alsnog al op zeer korte termijn -mogelijk al binnen enkele dagen- kunnen plaatsvinden, zodra de FAA een akkoord geeft.

De Aviodome doet een beroep op iedereen die de Constellation een warm hart toedraagt om de actie Connie's Comeback te steunen. Dat kan door middel van het overmaken van een bijdrage op bankrekening 38.30.03.830 t.n.v. Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, o.v.v. uw naam en adres en de vermelding "Connie's Comeback". Donateurs die 50 of meer overmaken ontvangen een bijzonder sponsorpakket met Constellation-souvenirs.

In het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is momenteel een expositie te zien over de geschiedenis van de Constellation. De expositie laat zien welke rol het historische passagiersvliegtuig heeft gespeeld in de Nederlandse en internationale luchtvaarthistorie.

Het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 020 406 8000.

Deel: ' Vertrek van 'Connie' uit VS naar Europa uitgesteld '
Lees ook