NFO TRENDBOX BV

Vertrouwen in Nederlands Elftal is groot

Vertrouwen in Nederlands Elftal is groot

60% van alle Nederlanders verwacht dat het Nederlands Elftal de cruciale voetbalwedstrijd in en tegen Ierland zal gaan winnen. Een kwart twijfelt aan een goede afloop en vreest een verlies of gelijkspel aankomende zaterdag. De overige 15% heeft er geen idee van hoe Oranje zal hebben gepresteerd als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Dit blijkt uit een onderzoek dat marktonderzoekbureau NFO Trendbox heeft uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 250 personen in de leeftijd van 16 jaar en ouder.

Het vertrouwen in een overwinning van het Nederlands Elftal, is leeftijdsgebonden. Ongeveer 70% van de jongeren (t/m 34 jaar) verwacht dat Oranje de wedstrijd winnend zal afsluiten. Binnen de groep 35 t/m 64 jaar en onder senioren deelt respectievelijk 55% en 57% dit optimisme. Een kwart van de 65-plussers heeft geen idee over het uiteindelijke resultaat.

Mannen zijn geruster op een overwinning dan vrouwen (62% versus 57%), terwijl liefhebbers van voetbal (veel) optimistischer zijn gestemd dan personen die geen interesse hebben in deze sport. 'Nederland wint', zegt respectievelijk 86% van de zeer geïnteresseerden in voetbal, 67% van degenen met een redelijke interesse in deze sport, en 45% van de Nederlanders die het spel niet interesseert.

Louis van Gaal mag blijven

Bij een verlies of gelijkspel tegen de Ieren is het vrijwel zeker dat Nederland zich niet plaatst voor de eindronden van het WK voetbal dat volgend jaar in Japan en Zuid-Korea wordt gehouden. Ongeveer 90% van de Nederlanders vindt dat Louis van Gaal mag aanblijven als bondscoach, mocht Oranje zich niet kwalificeren. Eén op de tien inwoners vindt dus van niet. Nederlanders met een grote interesse in voetbal hebben een meer uitgesproken mening in dit verband. Ruim 20% van hen vindt dat Louis van Gaal het (voetbal)veld moet ruimen indien Oranje de tickets naar het Verre Oosten niet hoeft te bestellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;

NFO TRENDBOX B.V.

020 - 669 44 14.

Lex de Witt
lex.dewitt@nfoeurope.nl

30 aug 01 12:13

Deel: ' Vertrouwen in Nederlands Elftal is groot '
Lees ook