Vervaardiging time-lapse documentaire "Berging Costa Concordia"


Volg de berging van de Costa Concordia live

GIGLIO PORTO, Italië, 20120522 -- Op 13 januari jongstleden is het cruise-schip "Costa Concordia" vergaan op de klippen van het Italiaanse eiland Isola del Giglio. Het schip ligt nu op ongeveer tien meter van de kust van dit mooie eiland. Het dient ter plaatse geborgen te worden. Met haar documentaire “The Last Salute” gaat Prorama de gehele berging van de "Costa Concordia" op een heel bijzondere manier in beeld brengen.

Voortvloeiend uit dit project is ook een live beeld actief:
www.thelastsalute.eu

Prorama heeft met de bevoegde Italiaanse autoriteiten een overeenkomst kunnen sluiten om haar camera's, gedurende de hele berging, op de beste en mooiste locatie op het eiland te mogen plaatsen. De basis van de documentaire “The Last Salute” (werktitel) wordt gelegd door time-lapse beelden (*), die vloeiend gemonteerd zullen worden, tot deze bijzondere documentaire.

Het is overigens bepaald niet de eerste keer dat Prorama op deze manier heel speciale projecten filmt - een van haar opdrachtgevers is de Noord-Zuid Lijn in Amsterdam. Ze hebben er bij Prorama dan ook alle vertrouwen in dat met de opgedane ervaring een spraakmakende documentaire tot stand zal komen van de berging van de "Costa Concordia". 

De missie:
Het vervaardigen van een time-lapse (*) film van de gehele 2e fase van de berging van de "Costa Concordia". De werktitel voor deze documentaire is: "The Last Salute".

(*) time-lapse: de techniek van het nemen van een serie foto`s met vastgestelde intervallen om veranderingen vast te leggen die langzaam in de tijd plaats hebben - het resultaat wordt afgespeeld als film. Het bekijken van zo'n film is een fascinerende ervaring!.

Voorbereiding:
Van 8 t/m 10 maart 2012 heeft Prorama het Italiaanse eiland bezocht om alle noodzakelijke afspraken te maken en de voorbereidingen voor dit unieke project te treffen.
Van 9 t/m 12 mei 2012 heeft Prorama het Italiaanse eiland opnieuw bezocht om de noodzakelijke apparatuur te plaatsen.


Deel: ' Vervaardiging time-lapse documentaire "Berging Costa Concordia" '
Lees ook