Politie Amsterdam-Amstelland

Vervolg aanhouding topcrimineel
13-3-2003. De recherche heeft afgelopen nacht in het vervolgonderzoek op de aanhouding in Ridderkerk vier invallen in Amsterdam gedaan. Hierbij werden door een arrestatieteam in twee woningen drie Italianen aangehouden. De eerder aangehouden internationaal gezochte crimineel heeft mogelijk in deze woningen verbleven. Hierbij werd een kleine hoeveelheid cocaïne, munitie en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Eerder bericht
12-3-2003. Vannacht rond kwart over één werd in een woning in Ridderkerk een 35-jarige man aangehouden. De verdachte werd door de Italiaanse autoriteiten gezocht in verband met liquidaties, afpersing en internationale handel in harddrugs.
De man stond sinds mei 2002 internationaal gesignaleerd. Vanuit Italië kwam er informatie binnen dat de gezochte zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een nader onderzoek ingesteld. Technisch en tactisch rechercheonderzoek bracht de bewuste verdachte in beeld. De gezochte werd gisteravond in Ridderkerk gelocaliseerd en onder observatie genomen. Een arrestatieteam drong vannacht de woning binnen waar de verdachte verbleef. Hij kon zonder problemen worden aangehouden. De Italiaanse justitie zal de uitlevering van de man vorderen.
Taxi rijdt in op agent
13-3-2003. Gisteravond werd in de binnenstad een 19-jarige taxichauffeur aangehouden die kort daarvoor bij een verkeerscontrole op een agent was ingereden.
Surveillerende agenten zagen rond tien uur een taxi op het Stationsplein een verkeersovertreding plegen. Toen ze de bestuurder wilden aanspreken, ging hij er vandoor. Een paar minuten later kwamen ze de taxi weer tegen op de Prins Hendrikkade, waar hij op een bushalte stond. Toen één van de politiemensen de bestuurder opnieuw wilde aanspreken dook de man in zijn auto en reed in volle vaart op de fietsende agent in. Die wist met een snoekduik een aanrijding te voorkomen. Nadat via de portofoon het signalement was verspreid, kon de man in de buurt van de Droogbak in de kraag worden gegrepen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.
Preventief fouilleren

6-3-2003. De preventief fouilleeracties die vanaf eind november in de Binnenstad en in Amsterdam-Zuidoost gehouden worden, zijn behoorlijk succesvol. Bij de controles, die de veiligheid op straat moeten verhogen, zijn veel wapens in beslag genomen. De gefouilleerden die geen wapens bij zich hadden, en de buurtbewoners reageren zeer enthousiast.

Bij de acties, in de door de gemeenteraad aangewezen risicogebieden, werden ruim 3500 personen gefouilleerd waarvan er vijftig werden aangehouden. Tijdens de acties zijn tot nu toe130 wapens aangetroffen en in beslag genomen. Het betrof hier voornamelijk steekwapens zoals messen, priemen en schroevendraaiers. Er werden ook vuurwapens, honkbalknuppels en ploertendoders aangetroffen. Bij de controles werden ruim 600 autos doorzocht.

De mensen die de fouillering ondergaan krijgen een flyer met uitleg over de controle. De politie krijgt met name van buurtbewoners veel positieve en enthousiaste reacties omdat zij het prettig vinden dat deze acties ook voor hun veiligheid plaatsvinden. Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.
Ongeluk door openslaande deur

13-3-2003. Een 44-jarige Amsterdammer belandde gistermiddag met beenletsel in een ziekenhuis, nadat hij tegen een openslaande autoportier was aangereden. De automobilist, een wegwerker, was bezig met werkzaamheden aan een lantaarnpaal en stond langs het fietspad geparkeerd. Hij opende het portier van zijn auto en zag daarbij de naderende fietser over het hoofd. Deze trachtte het onverwachte obstakel tevergeefs te ontwijken en kwam ten val.
---

Bromfietser onderuit
13-3-2003. Een 44-jarige bromfietser veroorzaakte vannacht een aanrijding op de Nassaukade. Hij raakte daarbij zelf licht gewond. Bij een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Aan het politiebureau werd een alcoholwaarde van ruim 1 promille gemeten.
---
Hennepplantage ontmanteld
13-3-2003. Stankoverlast verraadde gistermiddag een hennepplantage in een woning in Nieuwendam. De gehele woning was ingericht als kwekerij. Er werden ruim 700 planten, 29 assimilatielampen en vier koolstoffilters in beslag genomen. Een onderzoek naar de bewoner volgt.
Motorrijder gewond bij aanrijding
13-3-2003. Gisterochtend raakte een 38-jarige motorrijder uit Mijdrecht gewond bij een aanrijding met een auto op de kruising van de N201 en de Legmeerdijk in Aalsmeer. De motorrijder stond rond halfacht voor het rode verkeerslicht te wachten. Toen dit voor hem groen kleurde, trok hij op. Van links kwam plotseling een auto die de motorfiets schepte. Hierdoor kwam de bestuurder van de motor ten val. Hij liep letsel op aan been en bovenlichaam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt of de automobilist door rood reed.
---
Medewerkers lichten supermarkt op
13-3-2003. De politie heeft gistermiddag rond vier uur twee tijdelijke medewerkers (17 en 18 jaar) van een supermarkt in Amsterdam Zuidoost gearresteerd. Zij hadden lege kratten uit het magazijn gehaald en deze als emballage ingeleverd. Toen één van hen de verkregen statiegeldbonnen wilde verzilveren, rook een caissière onraad en schakelde de winkelmanager in. Deze bekeek de opnames van de beveiligingscamera die alles had vastgelegd. Het verhaal werd op beeld bevestigd waarna de politie werd ingeschakeld. De jongens werden ingesloten en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Verlichtingscontrole
13-3-2003. Gisteravond zijn bij een fietsverlichtingscontrole in de Leidsebuurt 365 bekeuringen uitgeschreven. Een fietsenmaker was aanwezig om de fietsen van werkende verlichting te voorzien. Er waren ruim 300 fietsers die van de mogelijkheid gebruik maakten om direct de fietsverlichting te laten monteren. Zij konden hun bon meteen teruggeven en hoefden de boete niet te betalen.
---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.

---

Tips diefstal pas

19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:

Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto.

Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.

Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie.

Deel: ' Vervolgbericht aanhouding topcrimineel in Amsterdam '
Lees ook