VerzamelaarsJaarbeurs 14 en 15 april 2012


‘Een vrouw die de laatste mode wil dragen moet naar Parijs of naar zolder’
Jurken gemaakt van puntenslijpers, Delfts Blauwe miniaturen en signeersessie met Darth Vader.


UTRECHT, 20120403 -- Op zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de VerzamelaarsJaarbeurs plaats met meer dan 2.000 kramen verdeeld over vijf hallen waar alles te vinden is wat maar te verzamelen valt. Honderdduizenden voorwerpen zoals design meubelen, speelgoed, glas en -aardewerk, stripboeken en vintage kleding.

[Speldjesjurk op modeshow Verzamelaarsbeurs] Dit voorjaar organiseert de beurs een modeshow met spullen verzameld door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. Twintig modeontwerpers en ontwerpsters, waarvan een aantal van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, showen originele ontwerpen als een puntenslijperjurk, een pettenpak of een jurk gemaakt van luciferdoosjes.

Daarnaast wordt een grote verzameling Delfts Blauwe miniaturen tentoongesteld: de bekende KLM-grachtenhuisjes, historische miniatuurhuizen en -paleizen en  miniatuurschepen van de Holland Amerika Lijn. Ook organiseert de beurs allerlei activiteiten rondom ansichtkaarten zoals exposities, taxaties en demonstraties.

Kledinglabels, sigarenbandjes, puntenslijpers en melkcupjes: alles kun je sparen en verzamelen. Dat is precies wat kunstenaarverzamelaar Pet van de Luijtgaarden doet. Hij verzamelt verzamelingen. “De meeste verzamelingen staan bij de mensen thuis mooi uitgestald in een kast. Ik wil laten zien wat je er allemaal mee kan doen en daarmee ook hoe absurd veel spullen wij met z’n allen hebben.” Twintig modeontwerpers en ontwerpsters waaronder een aantal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gaan aan de slag met Pet’s verzamelingen en showen originele ontwerpen als een jurk gemaakt van postzegels of teddyberen, een pettenpak en een speldjesjurk (zie foto), tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs. De modeshow vindt plaats op zaterdag 14 april.

Expositie van miniaturen
Al tientallen jaren heeft Simon Hemmes zich verdiept in de wereld van de Delfts Blauwe miniaturen. Zo verzamelt hij KLM-huisjes, bekend van het meest succesvolle loyaltyprogramma in de geschiedenis. En gevuld met Bols jenever. Vooral de specials hebben zijn interesse: huisjes die eenmalig voor een speciale gelegenheid zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor de eerste vlucht naar Lima, Peking of Tokyo. Daarnaast spaart hij miniaturen van huizen, paleizen en historische gebouwen zoals De Ridderzaal en de Grote Kerk in Dordrecht. Maar ook miniatuurschepen gemaakt in opdracht van de Holland Amerika Lijn. Alle miniaturen zijn vervaardigd door de Nederlandse aardewerkfabriek Royal Goedewaagen. Op de VerzamelaarsJaarbeurs stelt Hemmes - die in 2011 de Dutch Collector Award won - 200 miniaturen uit zijn collectie tentoon.

Ansichtkaarten: exposities en demonstraties
Op deze 52ste editie van de beurs kunnen bezoekers demonstraties, verzamelingen en exposities  bekijken van ansichtkaarten en prentbriefkaarten uit binnen en buitenland. Ook is het mogelijk om meegenomen kaarten te laten taxeren.

Signeersessie met Darth Vader, vintage spelcomputers en klassieke auto’s
De Britse acteur David Prowse, bekend van zijn rol als Darth Vader in de Stars Wars-films is aanwezig op de beurs om te signeren voor fans en liefhebbers. Daarnaast kunnen bezoekers zich vermaken met vintage spelcomputers uit de jaren tachtig en zijn er een aantal klassieke auto’s te bewonderen.


VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2012
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
  • Zaterdag 14 april (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 15 april (10.00 tot 17.00 uur)
  • Entreeprijs aan de kassa: € 12,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 10,50
  • Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl
Fotobijschrift: Jurk van speldjes gemaakt, op modeshow Verzamelaarsbeurs in Utrecht
Klik op de foto voor download in hoge resolutie 1,2 mb.


Deel: ' VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht op 14 en 15 april 2012 '
Lees ook