Verzekeraar eist goede beveiliging auto


UTRECHT, 20160810 -- Goed nieuws voor autobezitters. Er worden steeds minder auto’s gestolen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. De oorzaak is een betere beveiliging, waardoor het dieven moeilijker wordt gemaakt. Dit betekent wel dat verzekeraars meer eisen stellen aan de beveiliging van een auto. Een autobezitter kan daardoor niet zomaar aanspraak maken op de diefstaldekking. Goedkoopsteautoverzekering.net onderzocht hoe dit zit.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit berekende dat er in de eerste helft van 2015 5180 auto’s werden gestolen. Dit jaar ging dat om 4776 auto’s. Vooral het aantal gestolen jonge auto’s (0 tot 3 jaar) daalde, met maar liefst 32 procent. Maar als een auto eenmaal gestolen is, blijkt deze de laatste jaren wel lastiger op te sporen. In zestien jaar is het percentage auto’s dat werd teruggevonden gedaald van 55 naar 36 procent.

Meestal wordt een diefstal vergoed, als een bestuurder een verzekering met beperkte of met volledige casco heeft. Bij Independer geldt dat zelfs ook bij de gewone WA-verzekering. Maar wat er precies wordt vergoed, verschilt per verzekeraar. Soms is er bijvoorbeeld sprake van een eigen risico.

Wat ook voor een groot deel meetelt, is de mate waarin de auto beveiligd is. Omdat er steeds meer opties zijn om een auto goed te beveiligen, gaat de verzekeraar er ook van uit dat dit gebeurt. Een dure auto valt bijvoorbeeld in beveiligingsklasse 5, waar onder meer een startonderbreker en een alarmsysteem worden geëist. Voldoet de bestuurder hier niet aan, dan is het maar de vraag of er aanspraak kan worden gemaakt op de diefstaldekking.


https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/verzekeraar-eist-goede-beveiliging-auto/


Deel: ' Verzekeraar eist goede beveiliging auto '
Lees ook