FAIR

Dochter IBM en PinkRoccade zelfstandig verder

Verzelfstandiging FAIR Information Services

Amsterdam, 16 september 1999. IT dienstverlener en kennisbedrijf FAIR Information Services B.V. is door IBM Nederland N.V. en PinkRoccade N.V. middels een buy-out verkocht aan directie, management, medewerkers en investeerders - waaronder NeSBIC Investment Fund II. Met deze transactie krijgt FAIR de gelegenheid zich zelfstandig in de markt te positioneren en (inter)nationaal te expanderen. FAIR, IBM en PinkRoccade zien er naar uit om de businessrelatie in de toekomst te continueren en uit te bouwen.

Over FAIR:
FAIR is in 1996 opgericht als joint venture, met als kern de IT-afdeling van Fokker en is gericht op het stroomlijnen van processen en systemen vanuit een ketenbenadering. De afgelopen jaren heeft FAIR zich ontwikkeld tot een gespecialiseerde dienstverlener in de sectoren aerospace, defense en automotive. De combinatie van op ervaring gebaseerde bedrijfsproceskennis en hoogwaardige IT-systeemkennis onderscheidt FAIR in de markt. Bijzondere expertise heeft het bedrijf op het gebied van product data management (PDM), enterprise resource planning (ERP) en maintenance repair and overhaul (MRO). De dienstverlening strekt zich hierbij uit van business consultancy tot en met proces- en systeem-beheer. FAIR heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft op dit moment 240 medewerkers. De omzet in 1999 zal circa NLG 50 mln bedragen en is belangrijk groeiend.

Over NeSBIC investment Fund II:
NeSBIC Investment Fund II is een onafhankelijk opererend participatiefonds onder management van NeSBIC Groep BV (een Fortis onderneming). NeSBIC Investment Fund II richt zich op investeringen in groeiende ondernemingen waar zij een actieve bijdrage kan leveren aan de strategische waardevermeerdering.

Deel: ' Verzelfstandiging FAIR Information Services '
Lees ook