Gemeente Maassluis

26-3-2003

Verzin een naam voor Recreatiegebied Maassluis Oost

Recreatiegebied Maassluis-Oost. Dit is de tijdelijke werknaam van het recreatiegebied dat ligt ingeklemd tussen de Boonervliet, de Vlaardingsedijk, de Zuidbuurt en de Alkeetpolders. De gemeente en het recreatieschap Midden-Delfland zoeken echter naar een nieuwe, meer aansprekende naam die recht doet aan dit fraaie stukje natuur tussen de bebouwde kom van Maassluis en Vlaardingen.

Het recreatiegebied is in 2001 aangelegd. De ijsbaan, het wielerparcours, manege Middenhof, de (kano-)vijver en het millenniumbos maken alle deel uit van dit gebied. Veel Maassluizers benutten de mogelijkheden om hier te te wandelen, sporten en recreëren. Zon uniek gebied verdient een passende benaming. Om die reden wordt een prijsvraag georganiseerd. Wie een gepaste, creatieve of historische naam weet voor dit stukje Maassluis, kan dit doorgeven aan de gemeente. Inzendingen dienen te zijn voorzien van een motivering van de gekozen naam; verder is het niet de bedoeling dat de woorden Maassluis of park terugkomen in de naam. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, het recreatieschap Midden Delfland, de historische vereniging Maassluis en de vereniging Midden-Delfland. Op zaterdag 24 mei wordt de naam bekend gemaakt en het recreatiegebied officieel geopend.

Inwoners van Maassluis worden van harte uitgenodigd mee te doen aan de prijsvraag. Insturen kan tot en met 14 april naar: Gemeente Maassluis
t.a.v. afdeling communicatie
Antwoordnummer 55
3140 AB Maassluis

Een postzegel is niet nodig. Via internet kunnen ook naamsuggesties worden ingeleverd door ze te mailen naar: maassluis@maassluis.nl. Vergeet niet uw motivatie, naam en adresgegevens te vermelden.

Deel: ' Verzin een naam voor Recreatiegebied Maassluis Oost '
Lees ook