Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 7 december 2004

MEGAS XLR

VET COOLE NIEUWE SERIE VANAF 3 JANUARI OP CARTOON NETWORK

Als de videospelletjes- en worstelfan Coop een gigantische robot vindt op de lokale vuilnisbelt, doet hij wat iedere andere techneut zou doen: hij gebruikt zijn technische vaardigheden om het 25 meter hoge gevaarte weer aan de praat te krijgen; en zo verandert de robot in het mechanische supermonster Megas XLR. Of Coop al zijn functies op de juiste wijze heeft gerepareerd blijft natuurlijk een vraagteken.............

Wat Coop in ieder geval niet weet is dat Megas ooit een Mecha Earth Guard Attack System (M.E.G.A.S.) was, een technisch zeer geavanceerde defensie robot uit de verre toekomst. Met al zijn gepruts heeft Coop Megas echter krachtiger gemaakt dan ooit - en ervoor gezorgd dat hij de enige is die hem kan besturen.

Kiva, een briljante vrouwelijke ingenieur en de robot's oorspronkelijke bestuurder, komt naar de aarde om haar robot terug te halen en te gebruiken om de planeet te redden van een buitenaardse aanval in de toekomst. In de toekomst is de mensheid namelijk bijna al geheel verslagen door de Glorfts, een stelletjes reptielachtige griezelige buitenaardse wezens. Maar een paar overlevende aardbewoners, inclusief Kiva, probeerden Megas terug in de tijd te transporteren om zo de loop van de geschiedenis te veranderen. Deze poging werd onderbroken door een verrassingsaanval, waardoor Kiva Megas per ongeluk te ver terug zond in de tijd. Nu moet ze de robot in veiligheid brengen en haar oorspronkelijke missie volbrengen.

Helaas hebben Coop's aanpassingen het voor haar onmogelijk gemaakt om de robot nog te besturen. Nu moet Kiva de luie tiener Coop trainen om haar te helpen de wereld te redden, maar Coop kijkt liever naar worstelen op tv dan dat hij heldendaden verricht. Als hij uiteindelijk ontdekt dat het bestrijden van de Glorfts eigenlijk wel lollig is, is hij steeds meer bereid om Kiva te helpen.

Met de verbazingwekkende machine in zijn macht wordt Coop het doelwit van tientallen onconventionele, onvoorspelbare aanvallers. Vertrouwende op zijn oog-hand coördinatie die hij heeft getraind bij het spelen van talloze videospelletjes, en zijn blinde geloof in de fysieke krachten van zijn robot, wordt Coop een voortreffelijke robot bestuurder en een onwaarschijnlijke held.

Megas XLR is vanaf 3 januari te zien, iedere maandag tot en met donderdag om 17.15 uur. De serie is in het Nederlands ingesproken

Cartoon Network
Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden. Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de eigen bibliotheek met ruim 10.000 wereldberoemde cartoons van 500 bekende cartoonfiguren uit de studio's van Hanna-Barbera, Warner Bros. alsmede uit de Cartoon Network Studio zelf. Cartoon Network vormt de thuisbasis voor zowel legendarische cartoonhelden als Bugs Bunny, Scooby Doo, Tom & Jerry, Top Cat, de Jetsons en de Flintstones, als een geheel nieuwe generatie top toon sterren als Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter's Laboratory, de Powerpuff Girls, Samurai Jack en Ed, Edd 'n Eddy.

Daarnaast heeft Cartoon Network een interactieve website die dagelijks honderdduizenden bezoekers trekt. www.cartoonnetwork.nl en www.cartoonnetwork.be staan boordevol informatie over de cartoons, de cartoonsterren en de tv-programma's. Verder zijn er tal van foto's, geluidsfragmenten en films te zien van bijna alle cartoonhelden. De website van Cartoon Network onderscheidt zich door het grote aanbod aan (interactieve) spelletjes.


---

Deel: ' Vet Coole nieuwe serie op Cartoon network '


Lees ook