---


---

Ministerie van DefensieVeteranendag marine aan vooravond Nationale Vlootdagen

10-07-2002

Special: Nationale Vlootdagen Koninklijke Marine

Veteranen van de groep Nederlands-Indië, Tweede Wereldoorlog en de nieuwere veteranen van verschillende VN-missies zoals UNIFIL, Cambodja, Libanon, UNTSO, alsmede van vele andere vredesoperaties, lopen morgen (11 juli) in Den Helder mee in de Veteranenmars. De mars begint bij het NS-station van de marinestad, gaat door het centrum van Den Helder waarna men tenslotte rond elf uur op het Nieuwe Haventerrein langs de commandant Maritieme Middelen Den Helder, kapitein-ter-zee F.T.S. van der Laan, defileert. De Inspecteur-generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal C.J.M. de Veer, spreekt de veteranen hierna toe.

In de voormiddag wordt in de hangar van Hr. Ms. Amsterdam een kerkdienst gehouden voor de veteranen. Via de Stichting Dienstverlening Veteranen hebben zich ongeveer 4.000 veteranen aangemeld. Niet aangemelde oud-marinemensen in bezit van een (Leeftijds Ontslag Militairen) LOM- pas of veteranenpas zijn eveneens welkom. Al met al worden er donderdag naar schatting 8.000 personen verwacht.

De Veteranendag vindt daags voor de start van de Nationale Vlootdagen van de marine plaats. Hierdoor is het ook mogelijk voor de veteranen en hun begeleiders om enkele marineschepen te bezoeken. Het gaat om Hr.Ms. Zeven Provinciën, Hr.Ms. Amsterdam, Hr.Ms. Zierikzee en Hr.Ms. Willem van der Zaan. Ook zijn onderdelen van de tentoonstelling voor de Nationale Vlootdagen geopend en worden demonstraties gehouden. Drie keer treedt verder het marinekoor de Baksmaten op in de grote hal van Marinevoorlichting en de Steelband van het Korps Mariniers twee keer. (foto: archief Fabienne Bruijs)

Informatie Nationale Vlootdagen Koninklijke Marine: www.nationalevlootdagen.nl

Deel: ' Veteranendag marine aan vooravond Nationale Vlootdagen '
Lees ook