Horses of the DutchVeulenkeuring in september
Den Haag - Op zaterdag 15 september a.s. organiseert Fokvereniging VWF Z-H West een veulenkeuring bij manege de Reigersburgh in Waddinxveen. Aan deze veulenkeuring kunnen alle in Nederland geregistreerde rij-, basis- en tuigpaardveulens uit 2001 meedoen.

Normaal gesproken valt de jaarlijkse veulenkeuring van VWF samen met de Prinsenstadkeuring. De Prinsenstadkeuring is een evenement dat ook dit jaar weer in oktober georganiseerd wordt, waarbij een aanlegtest voor drie- en vierjarige dressuurpaarden plaats vindt. De veulenkeuring wordt dit jaar naar voren gehaald om twee redenen.

Ten eerste is het animo voor de aanlegtest voor jonge paarden de afgelopen jaren zo ontzettend groot geweest, dat het nauwelijks in slechts een avondprogramma ingevuld kan worden. Met het wegvallen van de veulenkeuring is er meer ruimte om de aanlegtest programmatechnisch de ruimte te geven, die het verdient. Daarnaast heeft er in het zomerseizoen door de MKZ-crisis geen enkele veulenkeuring in Zuid-Holland plaats gevonden. Dit is bijzonder jammer, veel fokkers binnen en buiten de regio zijn enthousiast om aan een veulenkeuring mee te doen.

De veulenkeuring zal plaats vinden op het grasterrein achter manege de Reigersburgh in Waddinxveen. Er zal één of meer ringen worden uitgezet. Als jury is het duo Piet Lelieveld en Toin Hoefs bereid gevonden om acte de précense te geven. Piet Lelieveld, zelf een actief rijpaarden- en tuigpaardenfokker is jarenlang inspekteur van KWPN Zuid-Holland geweest en zijn expertise behoeft geen verdere introductie. Ook Toin Hoefs is geen onbekende. Met een achtergrond als hoefsmid heeft hij als fokker en opfokker diverse successen weten te behalen (Ex Libris, Juventus, diverse PAVO-toppers). Aan het einde van de dag wijst de jury kampioenen aan in de rij-, basis- en tuigpaardenrichting.

Deelname aan de keuring is mogelijk. U kunt tot 25 augustus a.s. inschrijven via de website www.vwf.nl. Ook kunt u telefonisch een inschrijfformulier opvragen (06-25228211). Indien u niet deel kunt nemen dan is het zeker de moeite waard om dit evenement te bezoeken.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Veulenkeuring bij manege de Reigersburgh in Waddinxveen '
Lees ook