SNS Reaal Groep

Primeur in Nederland: Via mobiel internet nu real time bankzaken regelen
Internet bankieren per mobiele telefoon dé trend

7 juni 2002

Internet kent een nieuwe dimensie: met de komst van i-modetm(*) kan men nu ook volwaardig internetten per mobiele telefoon. SNS bank gelooft in een snelle opkomst van mobiel internet en introduceert daarom deze week SNS i-mode Bankieren met een grootschalige mediacampagne. Consumenten kunnen met deze service hun bankzaken regelen via mobiel internet. SNS bank verstevigt hiermee haar koppositie op het gebied van real time internet bankieren.

Net als andere financiële instellingen biedt de i-mode site van SNS bank financiële informatie en kan men contact leggen met het call center. Uniek is echter, dat via de i-mode site van SNS bank consumenten actief kunnen bankieren, zoals het geld overboeken van spaar- naar privé-rekening en het opvragen van saldo informatie, én op termijn ook effectenordering en inzicht in de beleggingsportefeuille. Dit op een vergelijkbare wijze als met internet bankieren en internet beleggen. En te allen tijde real time. Dit betekent dat betalingen, overboekingen** en effectenorders à la minute worden afgeschreven en bijgeschreven of verwerkt.

'Door het succes van ons internet bankieren in combinatie met de honderdduizenden SMS berichten (onder andere saldo- en overboekings-alerts) die wij wekelijks versturen, geloven wij dat actief internet bankieren per mobiele telefoon dé trend wordt', aldus Gert van Wakeren, lid Hoofddirectie van SNS bank. Inmiddels bankiert ruim 1/3 van de SNS-klanten via internet.
SNS bank verwacht dat binnen 1,5 jaar 10 tot 15% van haar klanten ook interactief bankiert op internet per mobiele telefoon.

Met i-mode ligt de wereld van mobiel internet open. Naast tekst en geluid is het nu mogelijk op een snelle, aantrekkelijke wijze ook beelden op een mobiele telefoon te ontvangen. Gert van Wakeren: 'De mogelijkheden zijn natuurlijk onbeperkt. De volgende stap is een mobiele telefoon die dient als digitale portemonnee: via je mobiel boodschappen real time betalen aan de kassa van de supermarkt. Technisch kan het, tussen banken ontbreekt helaas nog een technische standaard. Maar wij zijn er klaar voor.'
Internet bankieren per mobiele telefoon is een nieuwe, eigentijdse manier om op het moment dat het de consument uitkomt bankzaken te regelen; real time bankieren waar en wanneer men wil, 24 uur per dag. SNS bank ziet in de technologie van i-mode dan ook een mogelijkheid om haar bereikbaarheid en serviceniveau verder uit te breiden. Met SNS i-mode Bankieren is SNS bank de eerste bank in Nederland die internet bankieren per mobiele telefoon aanbiedt. Al eerder introduceerde SNS bank als eerste bank in Nederland real time bankieren, sparen én beleggen via internet.

---

(*) i-mode en het i-mode logo zijn een geregistreerd handelsmerk en beeldmerk van NTT DoCoMo Inc. in Japan en andere landen. (**) Het betreft hier betalingen en overboekingen binnen het eigen rekeningendomein en naar een vaste, eigen tegenrekening bij een andere bank.

Voor meer informatie over de campagne van SNS bank kunt u internet raadplegen.
Ga naar de internetsite van SNS bank

Deel: ' Via mobiel internet nu real time bankzaken regelen '
Lees ook