Via Networks

VIA NET.WORKS en KPNQwest Zwitserland bereiken akkoord over continuering dienstverlening

Eindhoven, 12 juni 2002. De Zwitserse vestigingen van VIA NET.WORKS en KPNQwest hebben op 11 juni 2002 overeenstemming bereikt over continuering van de dienstverlening aan klanten van KPNQwest. Doordat onderdelen van de Zwitserse infrastructuur van KPNQwest zijn overgenomen door VIA NET.WORKS is deze continuïteit per direct gewaarborgd, zonder kostbare en tijdrovende verhuizingen van apparatuur en verbindingen. VIA en KPNQwest Zwitserland spreken nog over eventuele overname van personeel.

Internationaal Internet Service Provider VIA NET.WORKS heeft vestigingen in tien Europese landen en beschikt over een pan-Europees datanetwerk. In Nederland zijn er nog geen plannen om infrastructuur van KPNQwest over te nemen. Er worden wel gesprekken gevoerd met klanten van KPNQwest die bij VIA aankloppen om hun diensten te migreren. Gezien de ervaringen van deze klanten bij KPNQwest, komt in de gesprekken uiteraard de financiële situatie van VIA uitgebreid aan de orde. "Onze fysieke aanwezigheid en infrastructuur in West- en Zuid-Europa is van belang voor klanten met bedrijfskritische en grensoverschrijdende datanetwerken. Onze focus ligt daarbij vooral op pure internetdienstverlening, zoals internetverbindingen, VPN's, beveiligingsoplossingen en server hosting", aldus Ed ten Houten, Algemeen Directeur van VIA NET.WORKS Nederland. "Onze Zwitserse collega's bijten het spits af. In meerdere landen waar VIA gevestigd is worden gesprekken gevoerd tussen VIA en lokale vestigingen van KPNQwest of hun klanten", besluit ten Houten.

Op woensdag 12 juni zullen directieleden van VIA NET.WORKS en KPNQwest Zwitserland de overeenkomst toelichten op een persconferentie in Zürich.

VIA NET.WORKS
VIA NET.WORKS Inc. (Nasdaq en Euronext Amsterdam: VNWI) is een internationale aanbieder van internetoplossingen voor de zakelijke markt. VIA levert internetdiensten aan zakelijke klanten in Europa, Midden-Amerika en de Verenigde Staten. VIA biedt een complete range internetoplossingen aan van hoge kwaliteit op het gebied van connectivity, hosting, security, e-mail en professional services. VIA beheert haar eigen pan-Europese en transatlantische infrastructuur voor een snelle en juiste afhandeling van dataverkeer. Vanuit haar Nederlandse vestigingen in Eindhoven en Rotterdam wordt de zakelijke markt bediend met een compleet aanbod aan internetdiensten. Het hoofdkantoor van VIA bevindt zich in Reston, Virginia (USA). Voor meer informatie kunt u de website van VIA bezoeken op www.vianetworks.nl of een e-mail sturen naar pers@vianetworks.nl.


---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Claudia Langner
Communication Manager
VIA NET.WORKS Nederland
tel. + 31 40 239 33 93 fax + 31 40 239 33 11
e-mail: clangner@vianetworks.nl
http://www.vianetworks.nl

Deel: ' Via Net.Works en KPNQwest Zwitserland bereiken akkoord over continue.. '
Lees ook