Amsterdam Airport Schiphol


Victor van der Chijs directeur van Schiphol USA

De directie van Schiphol Group heeft mr Victor van der Chijs (40) per 1 september 2001 benoemd tot directeur van Schiphol USA.

Hij volgt J.C.J. (Hans) Mohrmann op, die de komende maanden de contractonderhandelingen met Delta Airlines over de uitbreiding van Terminal 4 zal afronden. Hans Mohrmann is vijf jaar directeur van Schiphol USA geweest.

Victor van der Chijs is begin 1998 in dienst getreden bij Schiphol Group als directeur Corporate Communications & Public Affairs. Vanaf februari 2000 heeft hij zich als directeur Strategische Projecten vooral bezig gehouden met de voorbereidingen voor de beursgang van Schiphol Group. Tevens heeft Victor van der Chijs leiding gegeven aan de oprichting en uitbouw van Pantares, de strategische alliantie van Schiphol Group met Fraport AG.

Schiphol USA is de Amerikaanse dochter van Schiphol Group. Schiphol USA neemt onder meer voor 40% deel in het consortium JFK IAT, dat de onlangs geopende nieuwe Terminal 4 op John F. Kennedy Airport heeft gebouwd en exploiteert.

Deel: ' Victor van der Chijs directeur van Schiphol USA '
Lees ook