LEWIS PR

Persbericht

Video verantwoordelijk voor helft van mobiel dataverkeer

Citrix Mobile Analytics-onderzoek; mobiele advertenties ook vaker in video-vorm

Amsterdam, 4 september 2014 - Iets meer dan de helft van het mobiele dataverkeer (52 procent) wordt veroorzaakt door video. Dat blijkt uit het Citrix Mobile Analytics-onderzoek van september 2014, gebaseerd op het mobiele dataverkeer van gebruikers van Citrix ByteMobile. iOS-gebruikers genereren een groter datavolume aan mobiele video dan Android-gebruikers.

De helft van alle gebruikers van mobiele netwerken krijgt dagelijks advertenties voorgeschoteld. De inhoud van banners verschuift steeds meer naar video: een jaar geleden bestond 1 op de 20 banners nog uit video, inmiddels is dat 1 op 16.

YouTube / Google Video is het populairste platform en wordt met name gebruikt om korte video's te bekijken - 81% van de YouTube-sessies duurt korter dan vijf minuten. Bij Netflix is 76 procent van de sessies langer dan vijf minuten

Gebruikers van 4G-netwerken genereren vijf keer zo veel video-datavolume als 3G-gebruikers. Maar liefst 84 procent van de 4G-gebruikers kijkt video via Netflix, tegenover 16 procent van de 3G-gebruikers.

"Met dit onderzoek willen we network operators inzicht geven in het gedrag van hun gebruikers, zodat ze hun netwerken nog beter kunnen laten aansluiten bij de vraag", aldus Mark Davis, senior director of product marketing, Service Provider Platforms bij Citrix. "De tevredenheid van mobiele gebruikers is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van hun verbinding en gebruikerservaring."

Deel: ' Video verantwoordelijk voor helft van mobiel dataverkeer '
Lees ook