Ingezonden persbericht

OfficeEye, Videobewaking op de pc

VEENENDAAL, 20040715 -- Eind juni heeft de politie een grote bende ramkrakers opgerold, bestaande uit 19 mensen. De bende wordt verdacht van meer dan 60 ramkraken met een buit van 2 miljoen. De schade aan de panden en aan de 140 gestolen autos die de bende heeft gebruikt is minstens even groot. De ramkrakers werden aangehouden mede dankzij een juwelier die zeer goede videobeelden van de bende had gemaakt.

Deze laatste zin komt letterlijk uit een artikel dat RTV Utrecht hierover op haar website heeft staan. De zeer goede videobeelden zijn gemaakt met behulp van het cameraregistratiesysteem OfficeEye.

Op de beurs Criminaliteit in retail in april is OfficeEye voor het eerst gepresenteerd. Inmiddels draait het systeem op ruim 20 locaties, Het gaat om een combinatie van Nederlandse software gecombineerd met een aangepaste pc, speciaal bestemd voor hoogwaardige registratie van camerabeelden op een pc. OfficeEye is geschikt voor winkels, kantoren, magazijnen en alle andere plaatsen waar videoregistratie gewenst is.

Uniek aan OfficeEye is de kwalitatief hoogwaardige hardwarematige beeldcompressie en de praktische en gebruiksvriendelijke Nederlandstalige software. Geautoriseerde gebruikers kunnen eenvoudig terugzoeken op datum en tijd, meekijken via netwerk of Internet en praktische functies toepassen zoals uitvergroten, een foto maken en opnamen kopiëren. De oudste opnames worden automatisch overschreven wanneer de toegewezen diskruimte vol is. Bij problemen ontvangen betrokkenen een e-mail of sms alarm en het systeem is beveiligd tegen uitval.

Een uur opname komt globaal overeen met 750MB opslagruimte. Een schijf van 80GB is ruim voldoende voor 24 uur opnamen van vier cameras met 25 beelden per seconde in een bedrijf waar constant beweging is voor de cameras. De standaardresolutie is 352 x 288 (CIF).

De software bestaat uit drie componenten: server, client (voor netwerkgebruik en internetinstallatie) en player voor het terugkijken van de beelden in MPEG4 kwaliteit.

Deel: ' Videobewaking op de pc doet ramkrakers de das om '
Lees ook