Ingezonden persbericht

TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 12 februari 2003

VIER GENOMINEERDEN SCENARIOWEDSTRIJD
KLAASJE ZEVENSTER

Op 24 maart 2002 is de TROS gestart met een scenariowedstrijd voor een televisieserie. Als basis voor deze dramaserie dient de zedenroman 'De Lotgevallen van Klaasje Zevenster' (1865) van Jacob van Lennep die zich afspeelt in de jaren twintig van de negentiende eeuw. Onlangs heeft de jury (onder voorzitterschap van prof. dr. M.A.J. Eijkman) uit 72 deelnemers vier kandidaten genomineerd voor de tweede en laatste ronde van de scenariowedstrijd. Voor hun nominatie hebben de genomineerden een geldbedrag ontvangen.

Genomineerd zijn:
mevrouw E. Smolenaars uit Wendorf (Duitsland);
de heer I.M. Graculus (pseudoniem) uit Eindhoven;
de heer H. Heinen uit Haarlem;
en de combinatie mevr. P. Los/ de heer W. Schackmann uit Groningen.

Bij de beoordeling is gelet op onder meer een realistische kijk op het maken van een scenariobewerking. Besef van opbouw van de afleveringen, de plot en de wendingen behoorden ook tot de selectiecriteria. Verder werd van de kandidaten verwacht dat ze inzicht hebben in personages en op een dramatische manier hun handelen weten weer te geven.

De kandidaten moeten voor de laatste ronde een uitgewerkt scenario van de eerste aflevering schrijven, waarin per scène het verloop van de aflevering omschreven wordt. Verder moeten ze drie scènes naar keuze uitwerken, waarvan er twee dialoog bevatten. Ook moeten zij globaal de opbouw van de gehele serie en de inhoud van de vervolgafleveringen omschrijven.

Omstreeks juli 2003 wordt door de jury de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro.

Uitgebreide informatie is te vinden op: www.klaasjezevenster.nl. De site biedt algemene informatie over de wedstrijd, een samenvatting van het verhaal, een biografie van Jacob van Lennep, het wedstrijdreglement en links naar relevante sites.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vier genomineerden scenariowedstrijd Klaasje Zevenster '
Lees ook