wond bij verkeersongeval in Maastricht

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2002 Persbericht verkeersongeval te Maastricht 23.10 uur Zondag 12 mei 2002

Maastricht, vier kinderen gewond bij verkeersongeval:

Een 37 jarige inwoner van Maastricht heeft zondagavond 12 mei 2002 op de Henri Jonaslaan te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij vier kinderen aangereden heeft. Alle vier raakten gewond en werden met ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. De veroorzaker reed zonder rijbewijs. Er is geen sprake van alcoholgebruik.
Omstreeks 20.10 uur stapte een 37 jarige inwoner van Maastricht als bestuurder in een geparkeerde personenauto op de Henri Jonaslaan te Maastricht. Naast hem nam een 33 jarige inwoner van Maastricht plaats. Geheel onbekend met het besturen van een auto startte hij deze, waarop de auto meteen wegreed. Vermoedelijk hierdoor geschrokken trapte hij vervolgens op het gaspedaal waarop de auto naar links het trottoir op schoot. Daar botste hij tegen een gevel van een woonhuis en schoot vervolgens via het trottoir en de rijbaan tegen een rechts van de weg geparkeerde personenauto, alwaar de auto tot stilstand kwam. Onderweg reed de bestuurder vier spelende kinderen aan waaronder zijn eigen zoontje.
Alle vier de kinderen raakten gewond waarbij zijn eigen kind bekneld onder een wiel onder de auto bleef liggen. Buurtbewoners bevrijdden het kind door de auto op te tillen. De vier kinderen werden door ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis. Twee kinderen, een jongen en een meisje van respectievelijk 11 en 8 jaar, brachten het er nog redelijk vanaf. Zij liepen een hoofdwond, schaafwonden en enkele kneuzingen op. Een 5 jarige jongetje liep een onderbeenbreuk op terwijl het 6 jarig zoontje van de veroorzaker van het verkeersongeval er het slechts aan toe is. Deze liep een openbeenbreuk, een zware hoofdwond en een borsttrauma op en zal vermoedelijk worden opgenomen.
De politie heeft ook de mede-inzittende aangehouden omdat er mogelijk sprake is van het rijden onder toezicht. Dit is een 33 jarige inwoner van Maastricht. Beide aangehouden verdachten hebben aan het politiebureau een ademanalyse moeten ondergaan. Geen van tweeën had iets gedronken. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Vier kinderen gewond bij verkeersongeval in Maastricht '
Lees ook