Gemeente Dalfsen

11-07-2001

VIER ONTWERPEN VOOR KUNSTWERK IN PRINSENSTRAAT

DALFSEN - Een kunstwerk op de hoek van de Prinsenstraat en de Molenstraat moet de bekroning gaan vormen op het werk dat tijdens de revitalisering is verzet in het centrum van Dalfsen. De kunstcommissie van de gemeente Dalfsen heeft vier kunstenaars uitgenodigd om hiervoor een ontwerp te maken. Op woensdag 5 september kunnen belangstellenden de creaties bekijken tijdens een presentatie in het gemeentehuis van Dalfsen.

Steef Roothaan uit Dongen, Tom Claassen uit Breda, Thom Puckey en Nicolas Dings, beiden uit Amsterdam, zijn de kunstenaars die benaderd zijn voor een ontwerp. Alle vier zijn het kunstenaars die landelijk enige faam genieten. Op 5 september presenteren zij zichzelf en hun ontwerp op verschillende locaties in het gemeentehuis. Het publiek krijgt deze avond volop de gelegenheid om in informele sfeer kennis te maken met de ontwerpen en een gesprekje aan te knopen met de makers.

De opzet van de avond is dat bezoekers kunnen 'shoppen' langs de vier presentaties. Ook wordt de mogelijkheid geboden om een voorkeur aan te geven voor een ontwerp. De uitslag hiervan zal door de kunstcommissie meegedeeld worden aan het college van Burgemeester en Wethouders. Er is nog geen tijdstip gepland voor de aanvang van de presentatie op 5 september. Hierover volgt nog nader bericht.

De vaste kunstcommissie van de gemeente Dalfsen bestaat uit mevrouw E. Kappelhoff uit Nieuwleusen en de heren J. Bongarts en C.H. Loman uit Dalfsen. De tijdelijke leden zijn de heren C. Siero en H.H. Vogel van de Handelsvereniging Dalfsen en P. Trooster van Safe.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vier ontwerpen voor kunstwerk in Dalfsen '
Lees ook