Ingezonden persbericht

CORRECTIE PERSBERICHT

 |Hilversum, 24-09-2011| 

VIER VAN DE VIJF FINALE-ACTS BEKEND VAN AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL 2011

Lidewei en Joël zijn de kandidaten van de tweede halve finale van het AVRO Junior Songfestival 2011 die rechtstreeks doorgaan naar de grote nationale finale op 1 oktober. Rachel en Yassir waren vorige week al verzekerd van hun finaleplek. Een van de overgebleven acts Polle, Sera, Noah en JuNMe maakt alsnog kans om in de finale te komen middels de felbegeerde wildcard. Welke act de wildcard krijgt is aan het publiek die, sinds de uitslag van vanavond van de tweede halve finale, haar stem hiervoor tot 23.00 uur kon uitbrengen op juniorsongfestival.avro.nl. Zondag 25 september wordt op deze site de winnaar van de wildcard bekend gemaakt.

Wildcard
Welke overgebleven act weet de wildcard te bemachtigen en mag zich aansluiten bij de vier finalisten die zeker zijn van hun finaleplek? Wordt het Polle uit Oirschot, Sera uit Drachten, Noah uit Westzaan of toch JuNMe - bestaande uit June & Nikki uit Amsterdam en Merijn uit Hoorn? Zondag 25 september wordt op juniorsongfestival.avro.nl de winnaar van de wildcard bekend gemaakt. Donderdag 29 september vanaf 16.20 uur zijn de primeurbeelden van het bekendmaken van de winnende wildcard act te zien in het programma Z@PPLIVE op Nederland 3.

Jury
Ondermeer de vakjury, bestaande uit Stacey Rookhuizen, Ruud de Wild en Lieke van Lexmond, beslisten de afgelopen weken welke finalisten rechtstreeks doorgingen naar de nationale finale van 1 oktober. Naast de stem van de vakjury telde ook die van de kinderjury, o.l.v. Anna & Senna (de winnaars van JSF 2010) mee, evenals die van de kijkers thuis.
Volgende week laat de jury een laatste maal van zich horen tijdens de spannende live finale van het AVRO Junior Songfestival 2011.

Zaterdag 1 oktober - De grote nationale finaleshow van Junior Songfestival 2011
In een spectaculaire finale zetten in totaal vijf acts, bestaande uit Rachel uit Wouw, Yassir uit Heerhugowaard, Lidewei uit Wormerveer, Joël uit Utrecht en een wildcardact, nog eenmaal hun beste beentje voor. De presentatie van de live finale ligt in handen van Ewout Genemans. De winnaar van de nationale finale zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Armenië op 3 december 2011.

Wil je meer weten over de finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2011? Bekijk dan de 'JSF in Da House'- filmpjes op: juniorsongfestival.avro.nl

Nationale finale AVRO Junior Songfestival 2011, zaterdag 1 oktober om 19.00 uur bij Z@pp op Nederland 3.

Deel: ' Vier van de vijf finale-acts bekend van AVRO Junior Songfestival 2011 '


Lees ook