Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 16 juli 2002

Vier verdachten voor overvallen in woningen aangehouden

Politie Haaglanden heeft afgelopen weekend vier verdachten (twee vrouwen van 21 en 25 jaar en twee mannen van 18 en 24 jaar, allen woonachtig in Den Haag) aangehouden op verdenking van het plegen van zware mishandeling en diefstal met geweld. Vandaag, dinsdag 16 juli, worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het viertal wordt ervan verdacht een 76-jarige Hagenaar in het weekend van 6 en 7 juli in zijn woning te hebben mishandeld en vervolgens in een kast te hebben opgesloten. De overvallers namen onder meer bankpassen en een videorecorder mee. Nadat buren de politie op maandagavond 8 juli hadden gealarmeerd, kon de man uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer is in verwarde toestand en met zwaar letsel vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij nog steeds verblijft.

Tevens worden de vier ervan verdacht in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli een 50-jarige Hagenaar in zijn woning te hebben overvallen. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een vuurwapen een nog onbekend geldbedrag en zijn bankpasjes afgeven. Na een vuistslag in zijn gezicht werd het slachtoffer vastgebonden in zijn woning achtergelaten. De man is ter plaatse door medewerkers van GG&GD behandeld.

De 50-jarige Hagenaar herkende een van de overvallers. Dankzij een getuige die bij de overval op de 76-jarige Hagenaar een auto had zien wegrijden die bij beide overvallen betrokken bleek, kon de politie het verband tussen beide overvallen leggen. Vlak na de tweede overval konden de vier verdachten worden aangehouden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vier verdachten voor overvallen in woningen Den Haag aangehouden '
Lees ook