Eindhovens Film Festival (27 t/m 30 november)


Het Eindhovens Film Festival viert: Vierde editie. Vier dagen. Vier zalen.

Eindhoven, 20141031 -- Hét festival voor de onafhankelijke film geeft het startsein op 27 november 2014. Vier dagen staan in het teken van de onafhankelijke filmmaker die - met een maximaal budget van 100.000 euro - een verhaal weet te vertellen op het witte doek. Vier dagen vol workshops, masterclasses, een pitch, een Filmmakers Speeddate én een spannende awardshow op zondag tijdens de uitreiking van de Gouden Camera Awards. Het zindert in Eindhoven.

De organisatie is in handen van Ramon Etman en Katrien van de Camp van BROET Basement. Ramon: ”Ons geluk kan niet op. Trots zijn wij, dat we dit jaar weer gegroeid zijn en dat we onafhankelijke filmproducties dit jaar een breder podium kunnen bieden. Vier zalen maar liefst. Wij kunnen het ons nog goed herinneren hoe wij begonnen zijn met 1 kleine bioscoop en 20 films. Dat lijkt nu terugkijkend ineens zo klein.” Katrien: “Toen waren we óók trots. Trots dat we een start konden maken met het realiseren van een podium voor vers filmtalent uit de regio. Nu krijgen we zelfs films uit Portugal en Polen. Dankbaar zijn wij ook aan Natlab_door Plaza Futura omdat wij met hen samenwerken en daardoor nu maar liefst 4 zalen tot onze beschikking hebben.” En die zalen zijn niet de minste ook. De zalen zijn voorzien van gloednieuwe geluidsapparatuur, nieuwe stoelen en nieuwe schermen. 

Programma
Het EFF introduceert o.a. de Talent Day. Een speciale dag (op vrijdag 28 november) voor net afgestudeerde of nog studerende AV-studenten. Eddy Terstall (regisseur van o.a. Simon) geeft een worshop over de Auteursfilm en André van Duren (regisseur van de Bende van Oss) wacht in de lift van het Natlab op een goed idee in de 52seconds elevatorpitch. Het EFF verbind makers in een heuse Speeddate in de Basement van BROET. Op zaterdag wordt er een netwerkborrel georganiseerd voor filmmakers mét vooraf een presentatie van de Netherlands Film Commission. Mounttec geeft een workshop Licht & Geluid, SoMMedia geeft een workshop over de ‘RED’ camera en speciaal voor sounddesigners zorgt Studio Make voor ‘Wie het geluid niet eert, is het beeld niet weerd’. Op zondag worden de Gouden Camera Awards uitgereikt door de vakjury van het EFF. ‘Wolflady’ is een van de vele genomineerde films en tijdens de Awardshow zal Sharon Kovacs een speciaal optreden geven.

DVD Benelux Distributie Winnen!
Ramon: “En wat een prachtige films hebben we dit jaar mogen ontvangen, er zitten échte pareltjes tussen. Deze editie zijn er prachtige prijzen te winnen! De winnaar van de Publieksprijs gaat deze keer naar huis met een DVD Benelux Distributie van zijn of haar film! Het moet niet gekker worden. Trots is wat we voelen. Echt.”

Kaartje kopen?
Kaarten voor het EFF koop je bij de kassa van het Natlab of online via: https://www.natlab.nl/specials/Eindhovens_Film_Festival/

Meer informatie over de films
www.eindhovensfilmfestival.nl

Nominaties EFF 2014

BESTE DEBUUT: Rui Falcão (Balance), Janne Schmidt (Ballen), Daphne Kerstens (Blind), Hanna van Niekerk (En ze leefden nog lang), Lotje van der Bie (Intermezzo)

BESTE SCENARIO: Jan van Gorkum (De kleinzoon), Rui Falcão (Balance), Julian Wolf (Kinderspel) Thomas van der Ree (Pony Place), Hanna van Niekerk (En ze leefden nog lang) Victoria Warmerdam (Gelukkig ben ik gelukkig) 

BESTE ACTEUR: Peter Faber (Leven), Thomas Wander (Bernard), Bram Suijker (Ballen), Ad van Kempen (Binnen vier muren), Lee Reitelman (My Bethesda Angel), Michiel Nooter (Jip)

BESTE ACTRICE: Petra Laseur (Viskom), Leny Breederveld (Pony place), Hanneke Scholten (Camouflage), Fockeline Ouwerkerk (Gelukkig ben ik Gelukkig), Sarah Bannier (Jip), Anna Nijenhuis (Wilden)

BESTE CINEMATOGRAFIE: Bernard Ausems (De zure inval), Thomas Leermakers (Intermezzo), Casper Brink (Het meisje aan de overkant), Bob Alkemade (Wij jagen), Rick Brussee (Binnen vier muren), Stijn Grupping (My Bethesda Angel) 

BESTE MUZIEK: Joram Letwory (Het meisje aan de overkant), Messer Chups (Balance), Sharon Kovacs (Wolflady), Fabian van Dongen/Joris Tillmans (De Wind), Lee Reitelman (My Bethesda Angel), Lennert Busch (Wij Jagen) 

BESTE REGIE: Janne Schmidt (Ballen), Lucinda Verwey (Camouflage), Steven Wouterlood (Het meisje aan de overkant), Joost Reijmers (Pony Place), Ronja Hijmans (Wat konijnen mogen weten) 

BESTE SOUNDDESIGN: Erik Schuring (Het meisje aan de overkant), Erik Schuring (Wij Jagen), Frank van Bracht (Het contract)

BESTE ART-DIRECTION: Ana Martins (Balance), Mireille van Breukelen (Binnen vier muren), Doris Driesen (Gelukkig ben ik gelukkig), Jan-Willem de Kraaij (La Commedia) 

BESTE MONTAGE: Sander Kuipers (Het meisje aan de overkant), Johannes de Jong (Gelukkig ben ik Gelukkig), Wietse de Zwart (Pony Place), Ferrano Meraldi (Haaks), Nils Rensen/Jonathan Smit (De zure inval)    

BESTE ANIMATIE: Little freak, How the bear lost his tail, Cursed, Hoge bergen diepe dalen 

BESTE DOCUMENTAIRE: Het geheim van mijn vader, Wolflady, Wat konijnen mogen weten 

BESTE FILM: Het meisje aan de overkant, Pony place, Binnen vier muren, My Bethesda Angel, JipNoot voor redacties:

Deel: ' Vierde editie Eindhovens Film Festival '
Lees ook