Vierde Open-deur-dag bij Otto Bock Benelux in Son


Orthopedietechniek, een heel aparte tak in de gezondheidszorg

SON, 20101012 -- Beenprothesen, elektronisch gestuurde armprothesen, gesculptuurde handprothesen, carbon beenbeugels, rolstoelen. Otto Bock is wereldwijd nummer n op het gebied van orthopedische hulpmiddelen zoals lidmaatvervangende prothesen. Op 16 oktober opent Otto Bock haar deuren en kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van een bijzonder bedrijf.

Op het programma onder meer "Sporten met een prothese" waar twee topsporters uit de Nederlandse selectie (Dutch Parathletic Team) een training met hun sportprothese demonstreren. Suzan Verduijn (onderbeenamputatie) heeft als disciplines de sprintnummers en verspringen, Ronald Hertog (onderbeenamputatie) won onlangs 2 gouden plakken respectievelijk op de 100 m en het speerwerpen tijdens de Wereld Junior Kampioenschappen in Tsjechi. Ronald is daarmee geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen in Christchurch Nieuw Zeeland begin 2011.

Verder kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om te lopen met een beenprothese door middel van speciale toestellen, een myo-elektrische armprothese aansturen met eigen spiersignalen. Lopen met een elektronisch geregelde beenbeugel en gaan kijken hoe siliconen prothesen worden gesculpteerd uit siliconen.

Voor kinderen is er ook een gepaste activiteit voorzien om de technische orthopedie toegankelijker te maken.

Otto Bock Benelux
Ekkersrijt 1412, 5692 AK Son
zaterdag 16 oktober 2010 van 10.00 tot 13.00 u.

De toegang is gratis
Kijk verder op www.ottobock.nl en www.myottobock.nl.


Deel: ' Vierde Open-deur-dag bij Otto Bock Benelux in Son '
Lees ook