Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Vierde overwinning voor vierspanrijder Freund in Vigo

16/02/2003

Vigo, 16 februari 2003

Vierspanrijder Michael Freund heeft vanmiddag in de drukbezochte expositiehal in het Spaanse Vigo zijn vierde Wereldbekeroverwinning geboekt. De zeer hoog gedoteerde zevende aflevering van de FEI Wereldbeker vierspannen werd dit weekend gedomineerd door twee leden van het Global Driving Team, Michael Freund (Duitsland) en Boyd Exell (Australië). Freund won gisteren reeds de warming up ronde, terwijl Exell in beide omlopen op de tweede plaats eindigde. In plaats van de gebruikelijke 27.000 euro werd in Vigo maar liefst 40.000 euro verdeeld onder de zes menners.
Na de warming up wedstrijd werd de spoorbreedte, de afstand tussen de kegels, met tien centimeter ingekort om de wedstrijd nog aantrekkelijker te maken voor de toeschouwers. Freund licht toe: ?In de warming up ronde waren vier van de zes menners foutloos. Dit is een zeer snel parcours en het is daarom voor het publiek nog spannender als de deelnemers met meer precisie moeten rijden.? Freund werd flink onder druk gezet toen Exell, die vlak voor hem startte, een snellere tijd neerzette dan Freund deed in de warming up ronde. Exell liet echter een balletje rollen en passeerde met een totaal van 120.77 seconden de finishlijn. Freund haalde alles uit de kast en reed met zijn maximum kunnen een foutloze rit in de winnende tijd van 116.95 seconden. Met deze overwinning vergroot hij zijn voorsprong met 22 punten op de nummers twee van de tussenstand, Mark Weusthof en Tomas Eriksson. Freund is tevens verzekerd van een startplaats voor de laatste wedstrijd in Gothenburg, Zweden, van 27 t/m 30 maart. Exell is, met nog een wedstrijd te gaan, opgeklommen naar de vierde plaats in de tussenstand, die hij deelt met Gert Schrijvers. De meervoudig Belgisch kampioen moest in de Wereldbekerwedstrijd als eerste van start en eindigde op de derde plaats met zijn span Arabo Friese sportpaarden. De Duitse menner Rainer Duen vergat bijna poort C en D in een van de hindernissen, waardoor hij kostbare seconden verloor. Hij corrigeerde zijn parcours maar moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. De vijfde plaats werd ingenomen door de Zwitser Werner Ulrich, terwijl wild card rijder Juan Robles, die in de warming up ronde de vierde plaats behaalde, als laatste eindigde.

Alle rijders die in 's-Hertogenbosch aan de start komen, waaronder de Nederlandse menners Ijsbrand Chardon, Mark Weusthof en Harry de Ruyter, hebben nog kans om zich te kwalificeren voor de laatste wedstrijd in Gothenburg.

De FEI Wereldbeker vierspannen zal uitgezonden worden op CNBC Sports Europe op 19 april (van 23.30-00.00 GMT).

www.worldcupdriving.com

Zoekwoorden:

Deel: ' Vierde overwinning voor vierspanrijder Freund in Vigo '
Lees ook