Vierhonderd eenzame ouderen gratis naar concert Nieuwe Luxor Theater


Participatiemaatschappij volgens de Nieuwe Rotterdamse Standaard

ROTTERDAM, 20141128 -- Voor het derde jaar in successie geeft Ger Vos en zijn 16-koppig orkest aanstaande maandag, 1 december, een concert in het Rotterdamse Nieuwe Luxor theater: Ger Vos live in Rotterdam continued… Feeling good tour 2014. In het derde jaar op rij uitverkochte Nieuwe Luxor Theater is dit jaar ook plaats voor 400 eenzame, vergeten ouderen. Ger Vos heeft dit mogelijk gemaakt met de hulp van diverse sponsoren, Stichting Careyn - Nederlands grootste zorgverlener - en de VIP’s van deze avond. Naast de ouderen, is ook toute Rotterdam aanwezig en maken meer dan 50 BN’ers hun opwachting.

De 9 bussen met ouderen uit Spijkenisse, Heinenoord, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Brielle, Naaldwijk, Maassluis, Zwartewaal, Vlaardingen en Schiedam worden om 18.15 verwacht. Voor het concert worden de ouderen in de watten gelegd met een hapje en een drankje en het nodige entertainment. Ook gaan ze niet met lege handen naar huis. Aan het einde ontvangen ze allemaal een goodiebag en een kerstpakket. Voor het publiek gaat de zaal om 19.00 uur openen. Het concert begint om 20.00 uur. Na het concert is er een uitgebreide VIP-party voor genodigden.

Van de ruim 2,6 miljoen op leeftijd gevorderden voelen bijna 800.000 mensen zich eenzaam. 4% van deze babyboomers, ruim 100.000, voelen zich ernstig tot uiterst eenzaam. (Bron: onderzoek TNS/NIPO). En deze groep wordt alleen maar groter! Dé generatie die meegeholpen heeft aan de wederopbouw van Nederland en de basis heeft gelegd voor de huidige infrastructuur waar wij nu met z’n allen van profiteren. Zonder de inzet van deze mensen waren we nu niet waar we nu staan.


Deel: ' Vierhonderd eenzame ouderen gratis naar concert Nieuwe Luxor Theater '
Lees ook