Ingezonden persbericht


Persinformatie

2 maart 2010

Vijf genomineerden voor Stimuleringsprijs
De Gezonde Schoolkantine 2009-2010
Vijf middelbare scholen zijn genomineerd voor de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine 2009-2010 van het Voedingscentrum. De Stimuleringsprijs is voor de scholen die de meeste vooruitgang hebben geboekt bij het gezonder maken van het aanbod in de kantine. De hoofdprijzen zijn 10.000, 4.000 en 1.000 euro. Op 26 april worden tijdens een symposium over de gezonde schoolkantine de winnaars bekendgemaakt.

Het is de derde keer dat de Stimuleringsprijs wordt uitgereikt. Dit jaar hebben 90 scholen een stappenplan Gezonde Schoolkantine opgesteld, veelal in samenwerking met de GGD. Zij ontvingen een werkbudget voor het uitvoeren van dit plan. De scholen die dat het beste doen zijn, in willekeurige volgorde:


· Varendonck-College, te Asten-Someren
· Dr. J. de Graafschool, te Groningen
· Karel de Grote College, te Nijmegen
· WJ Bladergroen, te Purmerend

· Norbertuscollege, te Roosendaal
Deze scholen doen het meest om hun kantine gezonder te maken. Ze verankeren de gezonde schoolkantine in beleid, organiseren een workshop gezond koken of werken samen met een biologische boer. Deze scholen zetten een belangrijke stap op weg naar 2015, het jaar waarin alle schoolkantines in Nederland gezond moeten zijn. Het Voedingscentrum hoopt dat andere scholen een voorbeeld nemen aan deze voorlopers. Opvallend is dat scholen steeds meer doen aan gezondheid. Aandacht voor gezond eten is niet alleen terug te zien in de kantine, maar ook in andere activiteiten op scholen, zoals open dagen en op sportdagen.

Het is aannemelijk dat gezonde voeding leidt tot betere concentratie en prestaties. Alle reden dus om het aanbod in schoolkantines en automaten kritisch te bekijken. De Stimuleringsprijs wordt gefinancierd door de ministeries van VWS, LNV en OCW.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.

Deel: ' Vijf genomineerden voor Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine '
Lees ook