Ingezonden persbericht

Persbericht

Computergebruikers slaan handen ineen
5 miljoen euro stroomkorting voor 165.000 HCC-leden.

Houten 23-05-2002. HCCnet, als onderdeel van HCC, de grootste vereniging van particuliere computergebruikers in Nederland, heeft met het internet- en kortingscollectief UnitedConsumers een speciale stroomaanbieding naar haar 165.000 leden vastgesteld. De korting omvat 1 eurocent korting per kWh en een eenmalig vast jaarbedrag van 10 euro extra korting. Besparingen voor de HCC-leden kunnen zo oplopen tot meer dan 100 euro per jaar. Bovendien betreft het gegarandeerd groene stroom.

De computer van een gemiddeld HCC-lid verbruikt tussen de 100 en 200 kWh per jaar. Omgerekend is dat totaal tussen de 20 en 40 euro aan energiekosten per jaar. Gekoppeld aan het energieverbruik van de leden, zal het energieverbruik van een HCC-huishouden het landelijk gemiddelde van 3.500 kWh waarschijnlijk overstijgen. In totaal is zo voor alle leden een geschatte stroombesparing te realiseren van ruim 5.000.000 euro per jaar.

De samenwerking tussen UnitedConsumers en HCCnet is eenvoudig tot stand gekomen. "De computers van de leden verbruiken stroom en daar kan op bespaard worden"', aldus Astrid Idema van HCCnet, het internetonderdeel van de HCC. "HCCnet wil haar leden bij het besparen ondersteunen". "UnitedConsumers biedt een pasklare eenvoudige oplossing via de internetsite van HCCnet met een aantrekkelijke korting".

"Wellicht dat we in de toekomst ook op andere manieren kunnen samenwerken zoals op het gebied van internettoegang voor de 55.000 UnitedConsumers deelnemers", aldus ir. Bas Poell van UnitedConsumers.

======
Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Meer info: Paul van Selms,
tel. 040-2350560
paul@UnitedConsumers.com
http://www.UnitedConsumers.com

Zoekwoorden:

Deel: ' Vijf miljoen euro stroomkorting voor 165.000 HCC-leden '
Lees ook