AutoRai

26-6-2002

Vijf sterren voor de C-Klasse in Euro-NCAP crashtest

De Mercedes-Benz C-Klasse is de veiligste auto in zijn klasse. Dat is gisteren bevestigd door de toonaangevende Euro-NCAP crashtest, waarin de Mercedes-Benz de buitengewone score van vijf sterren behaalde.

Met de C-Klasse erbij zijn er slechts twee autos te koop die in het European New Car Assessment Programme gewaardeerd zijn met vijf sterren.

Deze hoge score bevestigt de kracht van het innovatieve veiligheidsconcept achter de C-Klasse. Dit is gebaseerd op de jongste ongevallenanalyses en biedt daarom de beste inzittendenbescherming. Deze protectie is immers gebaseerd op de dagelijkse realiteit in het verkeer, aldus Dr Hans-Joachim Schöpf, hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Mercedes-Benz personenautos, Maybach en smart.

De standaard veiligheidsuitrusting van de C-Klasse omvat onder andere adaptieve bestuurders- en passagiersairbags, die afhankelijk van de ernst van de aanrijding in een of twee stappen opblazen. Eveneens standaard zijn zijairbags, windowbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers, automatische herkenning van de plaatsing van een kinderstoeltje en vanaf produktiemaand juli ook een doorontwikkelde toepassing die eraan herinnert de gordel om te doen.

De structuur van de voorzijde van de Mercedes-Benz houdt, samen met de veiligheidssytemen, rekening met de ernst van een aanrijding. Dit betekent dat de C-Klasse de beste inzittendenbescherming biedt tijdens de meest voorkomende soorten aanrijdingen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vijf sterren voor de C-Klasse in Euro-NCAP crashtest '
Lees ook