Ingezonden persbericht

Vijf winnaars bij de Dunya Poëzieprijs 2002

Dichters voor Vrede voeren actie

ROTTERDAM, 20030321 -- In het Bibliotheektheater te Rotterdam zijn op vrijdag 21 maart de winnaars van de Dunya Poëzieprijs 2002 bekend gemaakt en gepresenteerd. De jury bestaande uit Mustafa Stitou, Jana Beranová en Michiel van Kempen hebben de volgende dichters tot winnaars uit geroepen: Chitra Gajadin, Martijn Benders, Bjarne Donderdag, Martin Fernand en Thomas Möhlmann.

De Dunya Poëzieprijs, die georganiseerd wordt sinds 1989 in Rotterdam, biedt ruimte aan alle schrijvers van poëzie in Nederland, in het bijzonder aan auteurs uit andere culturen. 185 auteurs hebben op de oproep van de Dunya Poëzieprijs 2002 gereageerd. Auteurs van 22 verschillende nationaliteiten, woonachtig in vier landen: Nederland, Suriname, Zuid-Afrika en België. Hun gedichten zijn in zeventien talen geschreven. De winnende inzendingen, aangevuld met geselecteerde werken van de winnende auteurs, worden in een bundel gepubliceerd. De presentatie van deze uitgave zal eind september 2003 plaats vinden in het Bibliotheektheater te Rotterdam.

De vijf winnaars waren in het Bibliotheektheater aanwezig en droegen hun gedichten voor. Gerrit Komrij, de dichter des vaderlands heeft aan het begin van het programma een lezing over poëzie verzorgd. Stefan Hulman, Wethouder Cultuur van de Gemeente Rotterdam heeft de prijsuitreiking verricht.

Na de prijsuitreiking werd het podium van het Blibliotheektheater overgenomen door het comité Dichters voor Vrede. Dit comité had de dichters uit de regio Rotterdam opgeroepen naar het Bibliotheektheater te komen en gedichten voor de vrede te lezen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vijf winnaars bij de Dunya Poëzieprijs 2002 '
Lees ook