Ingezonden persbericht


De 5e Grote Stripbeurs van de Randstad vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2003 in De Darling Market van Rijswijk (bij Den Haag). Gezien het enorme succes van de vorige edities kunnen stripliefhebbers dit jaar een nog grotere en gezelligere opzet verwachten.

Op de ruim 130 (!) stands komt de stripliefhebber alles tegen wat hij zoekt. Tevens is er plaats voor de liefhebbers van curiosa, rariteiten, comics, manga, movies, comic toys, luxe en speciale uitgaven. Daarnaast zijn er tal van striptekenaars aanwezig om boekjes te signeren, wordt er een interessante prijsvraag gehouden en worden de leukste stripverzamelaar en -tekenaar in het zonnetje gezet. Andere onderdelen van de beurs zijn een tweetal tentoonstellingen, een aanbiedingenmarkt en een kidscorner. De verrassing van de beurs is de onthulling èn eerste uitgave van een nieuw stripblad voor de Benelux.

Striptekenaars
In totaal verwachten we een tiental tekenaars op beide dagen, waaronder een aantal echte toppers! Marc Verhaegen, van Suske en Wiske, Martin Lodewijk, van Agent 327, Robert van der Kroft van Sjors en Sjimmie en Claire en Toon van Driel, van onder andere FC Knudde en de Stamgasten of wat dacht u van Hanco Kolk bekend van Gilles de Geus of Marnix Rueb, bekend van Haagse Harry en niet te vergeten Gerard leever, Oktoknopie en ook ons eigen figuurtje. Bij al deze tekenaars kan de stripliefhebber zijn boekjes laten signeren.

Prijsvraag
Vanaf heden tot en met de beurs zelf vindt er een interactieve prijsvraag plaats met als thema: Agent 327. De honderd-en-één te winnen prijzen maken dit wel een hele leuke prijsvraag. Meedoen kan nog steeds, kijk hiervoor op www.strip2000.nl.

Strippathie-prijs
Er zijn natuurlijk al diverse prijzen in de stripwereld, maar dit is wel een hele bijzondere. Deze prijs wordt namelijk niet uitgereikt aan bijvoorbeeld een aanstormend talent of een geslaagde tekenaar ter ere van zijn gehele oeuvre, maar aan iemand die al jarenlang meeloopt op de stripboekenbeurzen. De prijs gaat naar een op en top verzamelaar vanwege zijn of haar enthousiasme en sympathie voor stripboeken en -beurzen. Deze jaarlijkse prijs wordt voor de eerste maal uitgereikt en wel op zaterdag-ochtend om 11.00u op het hoofdpodium. Aan deze prijs is een prachtig glaskunstwerkje verbonden.

Veilingen
Gedurende het weekend zijn er maar liefst vier veilingen. Beide dagen vindt om 15.00u een veiling plaats met maar liefst 55 topkavels. Wederom is het ons gelukt om hiervoor de bekendste veilingmeester uit de Stripwereld te strikken. Johan Gerlings zal de bezoekers warm maken voor het bieden op de prachtige kavels. Daarnaast is er zondagochtend ook de traditionele veiling voor de allerkleinsten; met zo'n 50 leuke kavels, met maximumprijzen in plaats van minimumprijzen, is deze veiling met recht verrassend kinderentertainment geworden.

Alsof drie veilingen nog niet genoeg zijn, is er ook nog plaats voor een hele bijzondere; een veiling, speciaal ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. We hebben tal van bekende tekenaars bereid gevonden voor deze veiling een prachtige tekening te ontwikkelen, welke dan tijdens de beurs geveild mogen worden. Deze charitatieve veiling vindt plaats op zaterdag 22 februari om 13.00u.

In het Zonnetje...
Elk jaar zetten we een tekenaar eens goed in het zonnetje. Dit jaar is dat niemand minder dan diegene die ook onze fraaie poster tekende, het thema van de prijsvraag vormt: Martin Lodewijk. Hij zal zelf aanwezig zijn om in het zonnetje gezet te worden en uiteraard ook om de door hem getekende albums rijkelijk te signeren.

Tentoonstellingen
De stripliefhebber zal op deze beurs maar liefst twee tentoonstellingen tegenkomen. Allereerst is er een overzichtstentoonstelling van Gerard Leever. Daarnaast worden de bezoekers getrakteerd op een schitterend decor van Suske en Wiske, met huizen en figuren uit deze reeks. Voor Suske en Wiske fans is er nog meer leuks; Marc Verhaegen signeert 's-zondags zijn albums vanaf 13.00 uur.

Nieuw Stripblad
Tijdens de beurs wordt de naam onthuld van een nieuw stripinformatieblad voor de Benelux-markt. Een blad dat zich speciaal gaat richten op de gewone stripliefhebber en -verzamelaar. Het nul-nummer van dit blad verschijnt in een oplage van 5000 exemplaren en zal geheel gratis aangeboden worden aan de bezoekers van de beurs. Tevens bevat dit nul-nummer de programmakrant van de beurs. Het eerste exemplaar van Stripnieuws zal feestelijk "gedoopt" worden!

Première nieuwe Gilles de Geus
90-60-90, het nieuwe album van Gilles de Geus, zal heer première in de Darling Market! 90-60-90 werd afgelopen jaar voorgepubliceerd in Veronica Magazine en zal nu dus eigenlijk in albumvorm te verkrijgen zijn. Uitgeverij Silvester zal met een ruime stand aanwezig zijn om eenieder te kunnen voorzien van het splinternieuwe album. Tekenaar Hanco Kolk zal overigens 's zondags aanwezig zijn om 90-60-90, maar natuurlijk ook al zijn andere albums, te signeren!

Aanbiedingenmarkt
Voor het daadwerkelijke betreden van de beursvloer kunt u eerst een kijkje nemen op deze kleine en sfeervolle aanbiedingenmarkt. Hier vindt u voor elke portemonnee wat wils; displays, albums, etc. Deze "mini-markt" bestaat uit vier stands die tot aan de nok zijn gevuld met aanbiedingen...

Muziek
De band Zorro treed op zondag op van 14.30 tot 16.30 op het Plaza podium. De band Zorro heeft een flinke stripgeschiedenis, aangezien een van de drijvende krachten Robert van der Kroft is, tekenaar van Sjors en Sjimmie en Claire. Meer info over zorro vindt u op: www.zorromusic.nl

De Striptas
Voor het vijfde jaar in succesie: de goedgevulde striptas! De eerste 1000 bezoekers van beide dagen (dus 2000 tasjes in totaal) ontvangen helemaal gratis deze tas met diverse Stripgadgets! Om een heel klein tipje van de sluier op te lichten, er zit in ieder geval een stripalbum in!

Meer informatie vindt u op www.strip2000.nl, of bel Joel: 06 - 26 28 03 54

Emissiegegevens:

Datum: 22 en 23 februari 2003
Openingstijden: Van 10.00 uur tot 17.00 uur
Entreeprijs: E 4,-
Bezoekers: 5000
Locatie: Darling Market
Adres: Plaspoelpolder te Rijswijk (bij Den Haag)
Parkeergelegenheid: Goed bereikbaar, loopafstand
Openbaar vervoer: Zeer goed bereikbaar, 7 minuten loopafstand station Rijswijk
Organisatie: Strip2000
Contactpersonen: Joël Philippo en Peter van der Heijden


---- --

Deel: ' Vijfde grote stripbeurs van de Randstad, 22 en 23 februari 2003 '
Lees ook