Ingezonden persbericht

Vijfde plek Sebastiaan Bleekemolen in Porsche Supercup

Imola (I), 25 april 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) heeft uitstekend gepresteerd tijdens de eerste race van de Porsche Supercup 2004. In het voorprogramma van de Grand Prix van San Marino eindigde hij op een fraaie vijfde plaats in het ultracompetitieve veld. "Ik ben echt heel erg tevreden", aldus de coureur, uitkomend voor Team Bleekemolen. Michael Bleekemolen kwam door technische problemen helaas niet verder dan de dertiende plaats.

Na hun debuut in 2003, begonnen Michael en Sebastiaan Bleekemolen op het circuit van Imola aan hun tweede seizoen in de prestigieuze Porsche Supercup. De klasse, met in de hoofdrol de 390 pk krachtige Porsche 911 GT3 Cup, rijdt in het voorprogramma van de Formule 1-races in Europa en op Indianapolis (VS). Het nieuwe seizoen begon voorafgaande aan de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola.

Na het leerjaar 2003, verwachten vader en zoon Bleekemolen zich dit seizoen in de voorste gelederen te begeven.
Tijdens de kwalificatietraining presteerde Sebastiaan Bleekemolen goed, hij reed de zesde tijd in het zeer competitieve, 22 auto's tellende veld. Sebastiaan: "Dat was een mooie uitgangspositie, zeker omdat ik slechts 0,2 seconde tekort kwam op de man op de tweede plaats, Walter Lechner jr." Michael moest genoegen nemen met de veertiende startpositie.
Sebastiaan reed een uitstekende race. "Bij de start behield ik mijn positie. Ik zag vervolgens kans om de voor mij gestarte David Saelens te passeren. Toen Lechner uitviel, lag ik opeens vierde." Sebastiaan werd helaas geraakt door de té sterk aandringende Saelens. "Ik kreeg een tik op mijn achterbumper, daardoor maakte ik een spin van 360 graden. Gelukkig kon ik mijn race vervolgen", vervolgde Sebastiaan. "Ik verloor slechts één plek."
Bleekemolen jr. toonde zich erg tevreden met zijn vijfde plaats en met zijn snelheid. "Dit is een mooie start van het seizoen. We zitten er goed bij."
Michael Bleekemolen kampte helaas de hele race met een kapotte rembekrachtiging. "De ene keer deed de bekrachtiger het wel, de andere keer niet. Dat was moeilijk rijden", aldus Michael, die uiteindelijk als dertiende over de finish kwam.

Volgende race Porsche Supercup: 9 mei, Barcelona (E).
Uitslag Porsche Michelin Supercup, Imola (I): 1. Wolf Henzler (D), 13 ronden in 25:33.034 minuten (=150.036 km/h); 2. Christian Menzel (D), op 9.261; 3. Dominik Farnbacher (D), op 12.795; 5. Sebastiaan Bleekemolen, op 19.764; 13. Michael Bleekemolen, op 48.723.
---

Voor de redactie, niet voor publicatie: Voor nadere informatie: Michael Bleekemolen, tel. 06-5316 0022, Sebastiaan Bleekemolen, Tel. 06-5319 7148.

---- --

Zoekwoorden:

Deel: ' Vijfde plek Sebastiaan Bleekemolen in Porsche Supercup '
Lees ook