BedrijfsautoRAI

3-10-2001

5.000 ste Scania met standaard Dobli-spiegel afgeleverd

Het nieuws dat de Dobli-spiegel vanaf 1 oktober 2001 verplicht op elke nieuw afgeleverde vrachtauto gemonteerd moet zijn, zoals gemeld door Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat, is voor Scania en Beers al sinds eind 1999 dagelijkse praktijk. Sinds die tijd wordt de Dobli-spiegel standaard aangebracht op iedere in Nederland afgeleverde Scania; in eerste instantie alleen op de voertuigen uit de distributieklasse, maar al snel werden alle frontstuurmodellen, in het kader van het Beers Veiligheidspakket, uitgerust met deze belangrijke veiligheidsverhogende accessoire. Afgelopen vrijdag 28 september jl. werd de 5.000ste Scania afgeleverd die standaard af-fabriek is voorzien een Dobli-spiegel. Het betreffende voertuig is afgeleverd aan de Stichting Humana uit Bunnik.

Het onderwerp veiligheid staat bij Scania altijd al hoog in het vaandel. Niet voor niets voldoen de voertuigen aan de strenge Zweedse veiligheidseisen (de cabinetest is de zwaarste ter wereld). In feite was veiligheid één van de belangrijkste ontwerpopdrachten bij de ontwikkeling van de huidige 4-serie. Ook Beers als distributeur van Scania bedrijfsauto's wil haar verantwoordelijkheid tonen d.m.v. het Beers Veiligheidspakket aangevuld met schijfremmen rondom en de hydraulische Scania Retarder. Beers heeft bovendien aan het eind van de negentiger jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Dobli-spiegel.

Tijdens de Bedrijfsauto-RAI 2000 werd de Dobli-spiegel gepresenteerd als onderdeel van dit uitgebreide pakket dat standaard af-fabriek op alle chassis wordt aangebracht. Het pakket, dat verder o.a. bestaat uit airbag met gordelspanner voor de bestuurder, Scania Alert en zij-inrijbeveiliging, verhoogt het toch al zeer hoge veiligheidsniveau van de Scania vrachtauto's tot het hoogste in de markt. De aanpak van de zichtveld-problematiek neemt hierbij een belangrijke plaats in. De Scania Dobli-spiegel is voor alle 4-serie modellen ook eenvoudig achteraf te monteren. Inmiddels zijn 5.000 Scania's van de Dobli-spiegel voorzien.

Deel: ' Vijfduizendste Scania met standaard Dobli-spiegel afgeleverd '
Lees ook