Subject: persbericht vincent bijlo
Date: Tue, 19 Jan 1999 15:11:45 +0100
From: "Theatercombinatie - Ab Hooijer"

Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 091 Amsterdam, woensdag 20 januari 1999.

VINCENT BIJLO met SCHEVE BOMEN

Van zondag 9 tot en met zaterdag 20 februari (beh zo/ma) is de voorstelling Scheve Bomen van Vincent Bijlo te zien in de Kleine Zaal van Theater Bellevue.
De voorstelling begint om 20.30 uur.
In zijn nieuwe programma Scheve Bomen is Bijlo persoonlijker dan ooit; hij toont hoe het er bij hem thuis aan toegaat... Het is daar een chaos, maar zoals Bijlo zegt: Chaos is ook een orde, alleen moet je de orde in de chaos herkennen. Het enige dat u van zijn huiskamer zult moeten missen, is zijn parkiet, want het is omwille van de wet op de vogelarbeid niet toegestaan dit prachtige dier langer dan vijf minuten op een toneel te vertonen. In de huiskamer, het decor, waar een vleugel en een tafel met een gemakkelijke stoel staan, zet Bijlo koffie en luistert hij naar de wereldontvanger. Dit is tevens de plaats waar hij zijn anekdotes en verhalen vertelt. Waarom Bijlo's nieuwe programma Scheve Bomen heet, wil hij niet zeggen. Dat vertelt hij uzelf wel in het theater!

De pers over Scheve Bomen
`Scheve Bomen' is een warm bad, ook al benadrukt Bijlo dat `het richeltje van geluk heel smal is'. (de Volkskrant) Komisch en ontwapenend, hilarisch en persoonlijk, literair en muzikaal... (Trouw) De angel is allerminst verdwenen, maar de kwaaiigheid van vroeger heeft plaats gemaakt voor een scherpzinnig soort ironie dat des te effectiever is. Steeds weet Bijlo precies en puntig te verwoorden wat hij over zijn huidige doen en laten wil vertellen. (NRC Handelsblad)

Vincent Bijlo
Vincent Bijlo heeft een tweewekelijkse radio-column voor het NCRV-programma Hier en Nu Nieuwspoort. Daarnaast heeft Vincent de teksten van zijn theaterprogramma's Het Pad van Fortuin en Niet zeiken, gewoon doen! laten uitgeven. Ook verscheen vorig jaar bij de Arbeiderspers zijn debuutroman Het Instituut, over zijn jeugd op het blindeninstituut.

tekst en muziek: Vincent Bijlo, regie: Mariska Reijmerink

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon 020-5305301.

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' Vincent Bijlo met voorstelling 'Scheve Bomen' '
Lees ook