Productschap Wijn

Nieuws

<-
Unieke Vincent van Gogh wijnserie & leerzame en ludieke Van Gogh wijn-arrangementen

Persbericht

Unieke Vincent van Gogh wijnserie & leerzame en ludieke Van Gogh wijn-arrangementen

In 1853, 150 jaar geleden, zag Vincent Willem van Gogh te Zundert het levenslicht. Na zijn jeugd in Brabant te hebben doorgebracht, kwam de roodharige kunstenaar via Den Haag, Londen en Parijs, in Zuid Frankrijk terecht

Want het is machtig die gele huizen in de zon en dan de onvergelijkelijke helderheid van het blauw. Vincent van Gogh was lyrisch over de kleuren van het zuiden en vond, toen hij in Arles arriveerde, de mensen kunstzinniger dan in het noorden. Hier in het zuiden van Frankrijk was hij omgeven door wijngaarden, bloemvelden en olijfbomen. Vanzelfsprekend stond er met regelmaat een karaf of fles wijn op tafel in huize Van Gogh ter inspiratie!

Ter ere van zijn 150e geboortedag presenteert Robbers & van den Hoogen in samenwerking met het Kröller-Müller museum een serie van drie Zuid-Franse wijnen waarop enkele van Van Goghs beroemdste doeken zijn afgebeeld. De wijnen zijn eveneens toppers; levendig en karaktervol, geurend naar Vincents zo geliefde zuiden.
De serie bestaat uit de Wijngaard, de Zonnebloemen én Het caféterras.

Wijngaard (1888) Vin de Pays dOc Blanc
Ik ben bezig met een landschap met onder een blauwe lucht een immense wijngaard in groen, purper, geel, met zwarte en oranje wijnranken. Damesfiguurtjes met rode parasollen, figuurtjes van druivenplukkers met hun kar maken het nog vrolijker. Op de voorgrond een grijze strook zand Met deze woorden deed Van Gogh, in een brief, verslag aan Gauguin. De Groene wijngaard (bij Montmajour) was door Van Gogh als decorstuk bedoeld voor in het Gele Huis te Arles waar hij een kunstenaarskolonie wilde stichten.

Deze frivole en levendige droge Vin de Pays dOc blanc heeft een eerlijke smaak waarin nuances van Vincents bloemen te herkennen zijn. Het karakter zal u ongetwijfeld bekoren!

Zonnebloemen (1887) Vin de Pays dOc Rouge
Als Jeanin de pioen heeft, Quost de stokroos, dan heb ik inderdaad eerder dan anderen de zonnebloem gekozen. Vincent van Gogh begon in Parijs met het schilderen van zonnebloemen. In Arles schilderde hij ze als decoraties voor in het Gele Huis ter ere van de komst van Gauguin. Naar alle waarschijnlijkheid is het doek met de vier zonnebloemen in Parijs geschilderd. Het werk straalt een vurig verlangen naar het zuiden uit.

Deze Vin de Pays dOc rouge heeft een sympathiek karakter en een royale, sappige smaak, waarin u het goede van het Zuid-Franse leven proeft: een wijn die Van Gogh zeker zou hebben gewaardeerd!

Het caféterras (1888) Saint-Chinian 2000 AC
Ziedaar een nachtschilderij zonder zwart, niets dan mooi blauw en violet en groen, en in die omgeving is het verlichte plein zwavelgeel, citroengeel gekleurd. Het vermaakt mij enorm ter plaatse in de nacht zelf te schilderen, aldus Vincent in een brief aan zijn zus Willemien over het Place du Forum in Arles.

De Saint-Chinian AC is een stevig en diep gekleurde wijn met een verleidelijke geur en smaak van donker fruit. Met tevredenheid zult u nagenieten van het zachte karakter van deze wijn.

Leerzame en ludieke Van Gogh wijn-arrangementen

Voor groepen vanaf 20 personen heeft Het Nationale Park De Hoge Veluwe een Van Gogh 150 arrangement samengesteld. Klik voor meer informatie hierover op de button "Van Gogh" op de homepage; www.hogeveluwe.nl. Dit arrangement is zeer goed te combineren met een bezoek aan de authentieke kelders van het wijnhuis Robbers & van den Hoogen.

Proef de Van Gogh wijnen
Onder leiding van een wijndeskundige bezoekt u de wijnschatten van Arnhem. U blijft in de sfeer van Van Gogh door het proeven van twee Zuid-Franse wijnen, die ter ere van zijn geboortedag in samenwerking met het Kröller-Müller museum zijn uitverkoren en waarop enkele van Van Goghs beroemdste doeken zijn afgebeeld. Deze wijnen zijn eveneens toppers; levendig en karaktervol, geurend naar Vincents zo geliefde zuiden. De rondgang brengt u ook in het Nederlands Wijnmuseum.

Ontdek de Van Gogh in de groep
Ook is het mogelijk bovenstaand arrangement uit te breiden met een workshop etiket schilderen onder leiding van M-art. U krijgt een voordruk etiket, verf en kwasten en onder begeleiding van een kunstkenner kunt u naar hartelust schilderen, met als aanstekelijke voorbeelden beroemde etiketten en kunstboeken . Mensen aan het werk zullen pret hebben en als er even een pauze wordt genomen, is het een genot om de ander te zien stoeien met zijn onvermoede creativiteit. Ook hier ontbreekt een glas wijn niet . Na afloop kan de met eigen kunst etiket versierde fles wijn trots mee naar huis getroond worden.

Deel: ' Vincent van Gogh wijnserie & Van Gogh wijn-arrangementen '
Lees ook