Ingezonden persbericht


Selectie coach Ronald Wolfs vlak voor start competitie rond

Virgil Ormskerk tekent voor twee jaar

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft woensdag 19 september overeenstemming bereikt met Virgil Ormskerk. De 1.90 meter lange spelverdeler die vorig seizoen voor Eiffel Towers uit Nijmegen uitkwam, maakte reeds een belangrijk deel van de voorbereiding in Rotterdam mee.

Vandaag werd echter pas een akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis. Ormskerk sluit daarmee zijn actieve loopbaan af bij de club waarmee hij op het hoogste niveau debuteerde. In 1988-'89 werd de speler van Gunco gekozen tot rookie of the year. Daarna verhuisde hij naar EBBC/Den Bosch. Na omzwervingen in speelde de guard in het seizoen 1993-'94 andermaal in Rotterdam, waar de club toen De Schiestreek heette.

In de overeenkomst met Ormskerk is opgenomen dat hij in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen na zijn actieve loopbaan de functie van teammanager kan gaan vervullen. De 43-voudig ex-international opent het seizoen 2001-2002 zaterdag met Gunco/Rotterdam Basketbal bij NTNT/Haaglanden. Eerder deze week werd ook de Soedanese center Austin Malang gecontracteerd. De selectie van coach Ronald Wolfs is inmiddels compleet. Alleen de Joegoslaaf Aleksandar Lukic kan door problemen rond zijn visumaanvraag nog niet spelen.

Deel: ' Virgil Ormskerk tekent voor twee jaar bij Gunco/Rotterdam '
Lees ook