Persberichten - 06/03/2003

Virgin Express en Malmö Aviation gaan nauw samenwerken op de routes tussen Brussel en Scandinavië

Brussel-Malmö, 6 maart 2003 * Virgin Express (Euronext Brussels: VIRE; OTC Bulletin Board: VIRGY) heeft beslist om de huidige codeshare-overeenkomst met SN Brussels Airlines op de lijnen die Brussel verbinden met Kopenhagen, Göteborg en Stockholm binnenkort stop te zetten. In plaats daarvan heeft de Belgische lagetarievenmaatschappij een nieuw codeshare-akkoord getekend met Malmö Aviation, één van de belangrijkste Scandinavische regionale carriers. De codeshare-overeenkomst met Malmö Aviation gaat vanaf 30 maart 2003 van start.

Virgin Express zal de drie dagelijkse frequenties tussen Brussel en Kopenhagen opnieuw zelf uitvoeren met haar eigen Boeings 737. De drie dagelijkse rotaties tussen Brussel en Stockholm en de twee dagelijkse frequenties tussen Brussel and Göteborg zullen worden verzorgd met de toestellen van Malmö Aviation. Op al deze vluchten zullen Virgin Express en Malmö Aviation capaciteit delen, die zal verkocht worden via de respectievelijke verkoopsnetten van beide maatschappijen. Dit akkoord is het derde in rij dat Virgin Express de voorbije weken bereikte met een onafhankelijke maatschappij. Het samenwerkingsakkoord met het Nederlandse BudgetAir op de lijn Amsterdam-Rome, de codeshare-overeenkomst met VLM Airlines op de route Brussel-Londen City, en het pas bereikte codeshare-akkoord met Malmö Aviation versterken de marktpositie van Virgin Express. Bovendien zal Virgin Express, voor het eerst in haar geschiedenis, geen zakelijke verbintenissen meer hebben met het vroegere Sabena of de opvolger daarvan.

Neil Burrows, Managing Director van Virgin Express, verklaarde: "Ik ben zeer tevreden met dit nieuwe partnerschap met Malmö Aviation, dat
- net als Virgin Express - op het vlak van stiptheid en klantenzorg uitstekend scoort en een uitstekende reputatie geniet onder zakenreizigers. Ik ben ervan overtuigd dat, door het bundelen van onze krachten, Malmö Aviation en Virgin Express de passagiers niet alleen waar voor hun geld en stipt luchtvervoer zullen kunnen bieden, maar ook dat we zo het aantal passagiers op de lijnen tussen Brussel en Scandinavië kunnen doen toenemen, te meer omdat onze respectievelijke distributiekanalen volledig complementair zijn."

Bromma Airport = Stockholm City Airport Tot en met 29 maart zal Virgin Express vluchten aanbieden van en naar Stockholm-Arlanda Airport. De vluchten in samenwerking met Malmö Aviation daarentegen zullen vertrekken van en aankomen in Stockholm-Bromma Airport. Het feit dat de luchthaven Bromma op minder dan 5 km van het stadscentrum is gelegen (in vergelijking met de 47 km tussen Arlanda en Stockholm), vertegenwoordigt een enorme tijdswinst voor de reizigers die van en naar de Zweedse hoofdstad reizen. De meeste passagiers verkiezen Stockholm-Bromma Airport niet alleen voor zijn uitstekende ligging, maar ook voor de korte check-in tijden en de eenvoudige procedures bij aankomst.

Omtrent Malmö Aviation In 2002 vervoerde Malmö Aviation, dat Stockholm-Bromma Airport als thuisbasis heeft, ruim 900.000 passagiers. De Zweedse regionale carrier voert vanuit Stockholm lijnvluchten uit naar Malmö, Göteborg, Umeå en Kristianstad. Tijdens de zomermaanden vliegt Malmö Aviation ook naar Visby, Pisa, Venetië, Bologna, Glasgow, Dublin en Nice. Malmö Aviation beschikt over een vloot van negen nieuwe Avro RJ 100-toestellen. De RJ 100 (met 112 zetels) is het grootste vliegtuigtype dat op de luchthaven van Bromma, mag landen.

Omtrent Virgin Express Verleden jaar vervoerde Virgin Express meer dan 2,7 miljoen passagiers, waardoor de Belgische lagetarievencarrier de belangrijkste maatschappij op Zaventem werd. Vanaf 30 maart 2003 biedt Virgin Express naast de route Amsterdam-Rome ook vluchten aan van Brussels naar Athene, Barcelona, Bordeaux, Kopenhagen, Faro, Genève, Göteborg, Lissabon, Londen, Madrid, Malaga, Milaan, Nice, Palma de Mallorca, Rome en Stockholm. In 2002 vertrok 91% van alle Virgin Express-vluchten op tijd. Bovendien werd Virgin Express door de Belgische reisagenten verkozen tot "Beste korteafstandsmaatschappij van 2002".

Bron: Virgin Express
Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' Virgin Express en Malmö Aviation gaan nauw samenwerken op de routes .. '
Lees ook