Persmededeling

Virgin Express scheert hoge toppen qua stiptheid

Melsbroek, 30 juli 2002 - In juni 2002 vertrok maar liefst 92,7% van alle Virgin Express-vluchten op tijd en kwam 94,3% ook tijdig ter bestemming. Hiermee behaalde de Belgische lagetarievenmaatschappij de beste punctualiteitresultaten sinds zijn oprichting. Nochtans werd de voorbije junimaand gekenmerkt door grote stakingen van de luchtverkeersleiders in verschillende landen op 19 en 20 juni.

Stiptheidsresultaten Virgin Express (juni 2002)

Stiptheid is één van de topprioriteiten van Virgin Express. Na de veiligheid is het stipt vertrekken en aankomen van de vluchten voor de passagiers, in het bijzonder voor hen die om professionele redenen het vliegtuig nemen, het belangrijkste aspect van een vlucht. Daarom streeft Virgin Express naar het steeds beter stroomlijnen van zijn organisatie zodat een maximum aan vluchten op tijd kan vertrekken. Het is namelijk de bedoeling om wat de on-time performance-ratio betreft zoveel mogelijk de 100% te bereiken.

Ten gevolge van de inspanningen die Virgin Express op dit vlak levert, werd de lagetarievenmaatschappij in vergelijking met de 28 carriers, die lid zijn van de Association of European Airlines, de meest stipte luchtvaartmaatschappij op de luchthavens van Barcelona, Kopenhagen, Londen-Heathrow, Milaan en Madrid. Op alle andere luchthavens scoort Virgin Express zeer goed, inclusief Rome-Fiumicino waar de Belgische lagetarievenmaatschappij de derde plaats bekleedt.

Spijtig genoeg zijn er en zullen er altijd redenen zijn waarom een vlucht vertraging oploopt. Het merendeel van de vertragingen bij Virgin Express worden immers veroorzaakt door externe factoren, die buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij vallen. Hoewel er een serieuze verbetering merkbaar is, komen vertragingen omwille van luchtverkeersleiding (Air Traffic Control, ATC) nog steeds het meest voor. Andere factoren die verantwoordelijk zijn voor vertragingen zijn slechte weersomstandigheden en de veiligheidscontroles, die sinds 11 september fors zijn toegenomen.

Vergelijking van de stiptheidsresultaten van Virgin Express

Virgin Express verbindt Zaventem met 14 belangrijke Europese steden: Athene, Barcelona, Kopenhagen, Faro, Genève, Goteborg, Lissabon, Londen, Madrid, Malaga, Milaan, Nice, Rome en Stockholm. De lagetarievenmaatschappij heeft recent aangekondigd dat ze eind dit jaar een nieuwe basis zal openen in Duitsland.

Meer inlichtingen in verband met de 'on-time performance' van Virgin Express zijn beschikbaar op www.virgin-express.com.

Contact:

Yves Panneels, Corporate Communication Manager, tel. +32 (2) 752 06 77

Deel: ' Virgin Express scheert hoge toppen qua stiptheid '
Lees ook