Gemeente SchiedamVirtuele rondreis door Schiedam

Vanuit een luie stoel een informatieve rondreis maken langs de mooiste plekjes en meest verrassende uitgaansmogelijkheden van Schiedam: dat kan via www.culturelestadstoer.nl of via
https://www.cultuurinschiedam.nl.

Met een druk op de knop lanceerde burgemeester Reinier Scheeres op dinsdag 31 juli in het Gedistilleerd Museum deze gloednieuwe site, een initiatief in het kader van Rotterdam 2001.

Via een simpele muisklik kan de internetsurfer van achter de computer een virtuele indruk krijgen van de zeventien gemeenten die deel uitmaken van Havens & Heerlijkheden, het regioprogramma van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Met behulp van foto's, geluiden en animaties ontstaat, mede door de bijzondere presentatie van het materiaal, een uniek beeld van elke gemeente.

Schiedam levert met een complete eigen virtuele toer een opvallende bijdrage aan de site. Het gemeentelijk Beleidsbureau Cultuur was dan ook dankzij een financiële bijdrage van het VSB Fonds Schiedam Vlaardingen en de Provincie in staat een extra dimensie te geven aan haar aandeel in de site.

De site www.culturelestadstoer.nl is een internetsite geworden die prikkelt, nieuwsgierig maakt en tegelijkertijd de 'bezoeker' informeert. Deze nieuwsgierigheid is noodzakelijk om de internetter te verleiden om ook daadwerkelijk de gemeente(n) te bezoeken en in levende lijve kennis te maken met de stad of het dorp.

www.culturelestadstoer.nl is onderdeel van Havens & Heerlijkheden, het regionale programma van Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa. Conceptontwikkeling en projectcoördinatie zijn in handen van Kunstgebouw in opdracht van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Hellevoetsluis, Maassluis, Ridderkerk, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne. Havens & Heerlijkheden wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, bovengenoemde gemeenten en talloze sponsors en fondsen.
meer nieuws

Deel: ' Virtuele rondreis door Schiedam '
Lees ook