Ingezonden persbericht


Persbericht

VirusAlert waarschuwt: voor zeer gevaarlijk W32/Nimda-virus start zichzelf bij ontvangst

Razendsnelle verspreidingen via e-mail en internetservers zorgt voor overbelasting web

Kampen 2001-09-18 " Het Nederlandse VirusAlert waarschuwt voor het W32/ Nimda-virus, dat vandaag rond het middaguur in Korea werd ontdekt en razendsnel om zich heen slaat. Omdat het virus bij binnenkomen in de mailbox zichzelf start, heeft de ontvanger geen enkele grip erop.

W32 /Nimda combineert een aantal technieken van andere zeer gevaarlijke virussen " zoals het eerder gemelde CodeRed - en is te herkennen aan het bijlage-bestand readme.exe. Het onderwerp van de mail is willekeurig samengesteld en het overige tekstdeel van de mail is leeg.

Tot nu toe hebben de grote antivirusprogramma-ontwikkelaars nog geen passend antwoord op deze zeer gevaarlijke virusvariant kunnen vinden.

De laatste informatie over W32/Nimba vindt u op
www.virusalert.nl/?mainFrame=alert_detail.wd?id+130 Overige informatie vindt u op www.virusalert.nl

Over VirusAlert
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 12.000 abonnees (bezoek:www.virusalert.nl) Nadere informatie: info@virusalert.nl Voor de pers:
Co Gersen:
Telefoon 0621 806709
E-mail: co.gersen@virusalert.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' VirusAlert waarschuwt voor zeer gevaarlijk W32/Nimda-virus '
Lees ook