CRYPSYS DATA SECURITY BV

Eerste Corel virus ontdekt!

Gorinchem, 18 mei 1999

P E R S B E R I C H T

Virusschrijvers hebben een nieuw slachtoffer gevonden!

Sophos Plc., de Anti-Virus specialist uit Engeland, waarschuwt voor het eerste Corel virus.

Gebruikers van Corel software worden bedreigd door een aanval van een nieuw virus. Het virus is geschreven in Corel SCRIPT, een macro programmeertaal die wordt ondersteund door Corel producten. Dit is voor het eerst dat een Corel SCRIPT vatbaar is voor een virus!

Het virus .CSC/CSV-A., infecteert .CSC (Corel SCRIPT) files. Iedere keer wanneer een geïnfecteerd script wordt gestart zoekt het naar een slachtoffer in de vorm van een andere file die vervolgens ook wordt geïnfecteerd.

Op 6 juni zal het virus een deel van het gedicht van de schrijver J.R.R. Tolkien laten zien. Het fantasievolle werk van Tolkien is altijd zeer populair geweest bij virusschrijvers.

.Hoewel het meer een irritant dan een vernietigend virus is, bewijst het weer dat virusschrijvers hard op zoek zijn naar nieuwe toegangen op de softwaremarkt., aldus Martin Maas, Support Manager bij CRYPSYS Data Security B.V. .We kunnen ook aanvallen op software pakketten verwachten die voorheen redelijk ontastbaar waren..

Voor advies over beveiliging tegen dit soort aanvallen kunt u contact opnemen met de distributeur van de Sophos Anti-Virus software:

CRYPSYS Data Security B.V., Postbus 542, 4200 AM Gorinchem. Telefoon 0183-624444, fax 0183-622848, e-mail: marketing@crypsys.nl, Internet: www.crypsys.nl

EINDE PERSBERICHT

18 mei 99 15:29

Deel: ' Virusschrijvers vinden nieuw slachtoffer Corel '
Lees ook