VISGILDE

Visgilde maakt beste vismaaltijd van Nederland

Den Haag / Naaldwijk, 2 oktober 2001 Op maandag 1 oktober vond tijdens de Visbeurs in Spakenburg de finale plaats van de wedstrijd: De beste kant-en-klare vismaaltijd van Nederland. Deze wedstrijd werd gehouden door de beursorganisatie in samenwerking met het Nederlands Visbureau. Onder leiding van Joop Braakhekke streden vier finalisten om de titel. De jury, die zeer te spreken was over de kwaliteit van de maaltijden, vond uiteindelijk de maaltijdpasta van Visgilde Naaldwijk de beste kant-en-klare vismaaltijd van Nederland. De jury oordeelde als volgt:

De maaltijdpasta is een hele lekkere maaltijd die past in de huidige trends. Met name jongere consumenten zullen deze maaltijdpasta met zalm en botervis erg waarderen.

Voor Jeroen Vijverberg is de titel een kroon op zijn werk. Tien jaar geleden begon hij al met kant-en-klaar maaltijden in de vorm van ovenschotels. Inmiddels biedt hij per dag tussen de 30 en 45 verschillende gerechten aan, die worden ontwikkeld in samenwerking met kok Edgar Verdonk die daarvoor speciaal in dienst is genomen. Vijverberg speelt met de maaltijden in op de wensen van zijn klanten. Voor veel mensen is de bereiding van vis nog een drempel. Een kant-en-klare maaltijd is dan natuurlijk een goede keuze en met vis zijn heel veel lekkere maaltijden te maken, aldus Vijverberg.

Het bedrijf van Vijverberg is aangesloten bij het keurmerk Visgilde. Visspeciaalzaken komen in aanmerking voor het predikaat Visgilde wanneer zij voldoen aan de sterke kwaliteitseisen van de centrale organisatie. Deze hebben betrekking op productkwaliteit, vakmanschap, hygiëne, assortiment, service, ondernemersvaardigheden en zakelijke perspectieven. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één jaar. Is men éénmaal lid, dan dient men te blijven voldoen aan de gestelde normen van het keurmerk Visgilde.

Deze normen worden getoetst door een onafhankelijke keuringsdienst, welke de betreffende Visgilde winkels jaarlijks vijf keer bezoekt en per bezoek drie producten ter bemonstering meeneemt naar het laboratorium. Daarnaast worden jaarlijks een aantal onderzoeken verricht op het gebied van presentatie, service en niveau van bediening door zogenaamde mysteryshoppers.

De Algemene Bedrijfskeuring, welke door de centrale organisatie wordt verricht, vormt de sluitpost van het kwaliteitssysteem en bepaalt of een lidmaatschap opnieuw voor de duur van één jaar wordt verlengd. Daarbij tellen de testuitslagen van de externe bureaus mee. Vanwege het onafhankelijke karakter van de keurende instanties kan met recht worden gesproken over een betrouwbaar keurmerk.

De Vereniging van Visspeciaalzaken is door een aantal zelfstandige visspecialisten opgericht om het kwaliteitsidee op een hoog niveau uit te dragen. Dat lukt door het toepassen van een betrouwbaar kwaliteitssysteem. Visgilde winkels kenmerken zich door op de eerste plaats een uitstekende service, een perfecte productkwaliteit en daarnaast een eigentijdse inrichting van de zaak. Bovendien zijn leden van de Vereniging van Visspeciaalzaken Visgilde op vaktechnisch gebied buitengewoon actief. Alle kennis op het gebied van vis en aanverwante producten wordt binnen de Vereniging van Visspeciaalzaken vertaald naar een moderne bedrijfsvoering. Verder worden de leden met allerhande diensten door de centrale organisatie bijgestaan die het zelfstandige ondernemersschap continuïteit bieden en een eigentijds karakter meegeven.

Visgilde heeft vestigingen in: Naaldwijk, Rotterdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Bodegraven, Gouda, Leidschendam, Leiderdorp, Papendrecht, Oegstgeest, Zeewolde, Leeuwarden en binnenkort ook in Barendrecht, Rotterdam, Nieuw Vennep, Ede, Schiedam en Soest

Einde persbericht

Deel: ' Visgilde maakt beste vismaaltijd van Nederland '
Lees ook