Ingezonden persbericht

<<...OLE_Obj...>>

PERSBERICHT

Aan: betrokken journalisten
Van: Visio, Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden Kenmerk: CvdH/247, PB033
Datum: 10 september 2001

VISIO OPENT NIEUWE WONING VOOR SLECHTZIENDE EN BLINDE JONGEREN

Op 18 september aanstaande om 16.00 uur opent de heer C. Laarhoven, plaatsvervangend wethouder welzijn/onderwijs te Amsterdam, officieel de deuren van de nieuwe woonruimte voor 'HOOM'. Dit is een woonvoorziening van Visio voor slechtziende en blinde kinderen en jongeren te Amsterdam. Na de feestelijke opening bestaat de mogelijkheid om door bewoners en medewerkers rondgeleid te worden.

In oktober 1997 is Visio in Amsterdam in een oud schippersinternaat de woonvoorziening 'HOOM' gestart voor slechtziende en blinde scholieren in de leeftijd van zes tot achttien jaar. De meeste bewoners van HOOM bezoeken tevens de nabij gelegen Comeniusschool van Visio. HOOM staat voor 'Het Oog Op Morgen'. Een naam die de bewoners zelf hebben bedacht. In februari van dit jaar is HOOM verhuisd naar het nieuwe pand aan de Slotermeerlaan 10a te Amsterdam. Visio is trots op deze nieuwe woning die deel uitmaakt van een appartementencomplex en midden in een woonwijk staat. Een belangrijke stap in de richting van maatschappelijke integratie van mensen met een beperking.

De woning, die bestaat uit twee appartementen waarvan één geheel is gemaakt, heeft in totaal acht slaapkamers. Eén van de kamers is geschikt voor rolstoelgebruikers. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Verder is er een gemeenschappelijke huiskamer, woonkeuken en beschikt HOOM over een eigen tuin. Specifieke verlichting, kleurstellingen en verschil in vloerbedekking in de verschillende ruimtes, zoals linoleum en tapijt, zijn de enige aanpassingen aan de visuele beperking. Van de bewoners wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren aan de huishoudelijke taken. Ook dit stimuleert de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de jongeren in de maatschappij.

Visio ondersteunt mensen met een visuele beperking en hun omgeving in hun wens tot zelfstandig leven en leren, wonen en werken. Zij biedt zorg- en dienstverlening in Noord-, Noordwest- en Zuidwest-Nederland.

Deel: ' Visio opent nieuwe woning voor slechtziende en blinde jeugd '
Lees ook