Idealisten die blijven doorlopen overbruggen kloof

Datum: 2/9/16/23 mei

KRO De Wandeling heeft een visioen

Idealisten die blijven doorlopen overbruggen kloof

'Waar het visioen ontbreekt, verwildert het volk.' Een nog steeds aangehaald citaat uit het boek Spreuken in het Oude Testament. Toen en nu waren mensen met een ideaal nodig in een wereld vol conflicten en brandhaarden. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen en zich door niets en niemand laten tegenhouden.

De Wandeling staat in de maand mei grotendeels in het teken van verzoening. Maritte Braspenning gaat met vier
idealisten, die ieder op hun eigen manier vorm geven aan het begrip verzoening, in gesprek.


* 2 mei. De vluchtelingenstroom houdt aan. Vietnam, Ghana en Kosovo. In Nederland zijn talloze vrijwilligers die vluchtelingen opvangen en begeleiden. Zo ook Agnes Bakker. Zij zet zich in de kop van Noord-Holland al tien jaar in voor vluchtelingen.


* 9 mei. Theo van Helvoort overwon na zijn vijftigste het trauma van de Tweede Wereldoorlog. Nu helpt hij ook anderen om, door oorlogstrauma's heen, te groeien in het leven.


* 16 mei. Daders en slachtoffers van misdrijven met elkaar in gesprek brengen. José Frijns heeft hiervoor vanuit de reclassering een project opgezet en bemiddelt om de verzoening tussen mensen voor elkaar te krijgen.


* 23 mei. De economie radicaal veranderen zodat arm en rijk naar elkaar toegroeien. Dat kan door thuis en op de werkvloer voor de ander te kiezen. Leo Andringa is regiodirecteur van De Nederlandsche Bank en probeert die keuze in praktijk te brengen.

KRO De Wandeling, ook in mei iedere zondagmiddag 15.30 uur Nederland 1.
* Meer informatie over De Wandeling en voor aanvraag foto's: John Gruter, eindredacteur (035 - 671 36 14)

KRO De Wandeling
Postbus 23000

1202 EA Hilversum
Telefoon: 035 671 35 27
email: wandeling@kro.nl

Deel: ' Visioen KRO De Wandeling programma's over verzoening '
Lees ook