Visma '99

24 tot en met 28 maart 1999
persinformatie

Organisatie RTB Beurzen
Kralingseweg 229

3062 CE Rotterdam
tel. 010-2425310
fax 010-2425311

Locatie Ahoy' Rotterdam
Zuiderparkweg 20/30

3084 BB Rotterdam
tel. 010-2933300
fax 010-2933546

Beursperiode Van woensdag 24 maart tot en met zondag 28 maart
1999

Openingstijden Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur
Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Programma Kunstaastheater
Visbotenshow
Ierse pub
Opening door de heer Openneer
Uitreiking Beet hengelsportpromotieprijs

Beursoppervlakte 13.000 vierkante meter

Toegangsprijzen Volwassenen: f 17,-. 65-plussers: f 14,-, kinderen tot en met 12 jaar: f 9,-
Gezinskaarten, voor 2 volwassenen en 2 kinderen: f 40,-.

Het visseizoen begint op Visma '99 in Ahoy' Rotterdam

Het nieuwe visseizoen staat voor de deur. Duizenden sportvissers zullen straks weer plezierige uren doorbrengen aan de waterkant of op het water. De Nationale Hengelsportbeurs Visma '99, die van 24 tot en met 28 maart wordt gehouden in Ahoy' Rotterdam, biedt deze liefhebbers veel nieuws en informatie op het gebied van materiaal, aas, kleding, boten en visvakanties. Daarnaast verzorgen verschillende verenigingen en belangenorganisaties aantrekkelijke presentaties.

De hengelsport kent talloze varianten en is daarom een sport die door iedereen beoefend kan worden. Wie het rustig aan wil doen vist op voorn met een vaste hengel. Wie een echte uitdaging zoekt waagt zich aan het big game vissen. Visma '99 is er voor elke categorie en is daarmee de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Europa.

Uitreiking hengelsportpromotieprijs
De opening van deze 31e Visma wordt dit jaar verricht door de heer Openneer, president van de Europese Sportvissersbond (European Anglers Alliance). Pierre Bronsgeest, hoofdredacteur van het tijdschrift 'Beet' zal tevens de Beet Hengelsportpromotieprijs uitreiken aan één van de drie genomineerden die de hengelsport op een bijzondere manier hebben gepromoot. De prijs bestaat traditiegetrouw uit een kristallen sculptuur van twee springende zalmen en een geldbedrag van drieduizend gulden. Het is een goede gewoonte dit bedrag te schenken aan een goed doel. Na de uitreiking zal de winnaar bekendmaken voor welk doel dit jaar is gekozen.

Feyenoordspeler Paul Bosvelt in jury
Een andere prijs wordt op Visma '99 uitgereikt aan de winnaar van de Sportvisakte-wedstrijd. Door de oude sportvisakte 1998 samen met een leuke vis-foto in te sturen maakten veel hengelaars kans op een uitrusting van maar liefst f 3.000,-. Een deskundige jury, waarin onder andere twee hengelsportfotografen en Feyenoord-speler Paul Bosvelt, heeft zich over de inzendingen gebogen. De inzendingen kunnen gestuurd worden naar de redactie van 'Beet'.

Kunstaastheater: een happening met veel activiteiten Natuurlijk is Visma '99 weer een echte happening met vele activiteiten. In het Kunstaastheater worden er werpwedstrijden gehouden en zijn er demonstraties vliegvissen. In de daarnaast gelegen sfeervolle, Ierse pub kan een stevig potje visserslatijn worden gesproken. Tegenover de pub zijn verschillende informatiestands van onder meer de Gehandicapten Visvereniging Tilburg, de Meerval Studiegroep Nederland, de Snoek Studiegroep Nederland - België en de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers. De vertegenwoordigers van deze stands geven graag uitleg op alle mogelijke vragen. De moeite waard om tijdens het bezoek aan de beurs even langs te komen.
Visvijver
De organisatie van de beurs heeft veel tijd gestoken in de aanleg van een heuse visvijver, gelegen tussen hal 3 en hal 5. Het bijna hele Nederlandse visbestand is 'vertegenwoordigd' in dit kunstmatig watergebied: snoek, snoekbaars, brasem, meerval, karper, voorn, bliek, witvis, etc.
Ook de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij (OVB) en de Nederlandse Vereniging voor Sportvisserij (NVVS) in hal 5 kunnen de mooiste en meest rustige gebieden van Nederland in kaart brengen.

Visbotenshow
Zoals ieder jaar is de visbotenshow een echte blikvanger op Visma '99. Veel werven presenteren hier hun nieuwste modellen, van simpel uitgevoerde platbodems voor de Nederlandse binnenwateren tot zeewaardige motorboten voorzien van alle denkbare luxe. Allemaal ontworpen en gebouwd voor de visvangst.Alles over vissen op Visma '99 in het Kunstaastheater

Vissen is bijzonder populair en kan in grote delen van de wereld worden beoefend.
Het is echter sinds vorig jaar dat de Nederlandse wet verbiedt om met levend aas te vissen. De meeste vissers zijn dus verplicht over te stappen op kunstaas. In dit materiaal is een ontzettend groot aanbod en zijn er variaties in kleur, grootte, doel, etc. Deze branche maakt sinds de invoering van de nieuwe wet een explosieve groei door. De organisatie van Visma '99 heeft de taak op zich genomen de bezoekers zoveel mogelijk de kans te geven zich te laten informeren.

Het kunstaastheater is voor dit doel gebouwd. Rond een enorme waterbak van 15 meter lang demonstreren experts diverse materialen om te vissen met kunstaas. Op de tribunes, die plaats bieden aan bijna 100 personen, kunnen de verrichtingen gevolgd worden.
Naast de doorlopende demonstraties wordt de kunst van het vliegvissen ook in het theater beoefend. De bezoeker die zich de kunst eigen probeert te maken of zelfs wil meedoen aan een wedstrijd, maakt kans op één van de vele prijzen. De inschrijving kan ter plekke gebeuren.

Karpers
Door selectieve kweekmethoden zijn er verschillende varianten ontstaan, die zich samen met de wilde karper over heel Europa hebben verspreid. Overigens, de goudvis in de kom is van oorsprong ook een karper. Wordt deze in het wild uitgezet, dan krijgt de vis in enkele generaties de oorspronkelijke karperkenmerken terug. De Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij laat op Visma '99 zien hoe vandaag de dag karpers worden gekweekt. Tegenwoordig gaat dit namelijk heel anders dan vroeger. Een videopresentatie en informatieve panelenwanden geven de bezoekers een kijkje achter de schermen. Natuurlijk zijn er in een aquarium ook kweekkarpertjes te bewonderen.

Carp Connection
Hoe vang je een vis, waar vang je een vis en vooral: waarmee vang je een vis? De beginnende visser kan natuurlijk een boek aanschaffen, maar veel leuker is het om samen met een groep de beginselen van het vissen onder de knie te krijgen. Carp Connection organiseert in de provincie Groningen viskampen voor verschillende leeftijdsgroepen. Op een mooie locatie nabij "Villapark Weddermeer" wordt een volledig verzorgde week aangeboden met onder andere video's, lezingen, theorie- en praktijklessen en een spannende karperwedstrijd. Zelfs het materiaal kan worden verzorgd door Carp Connection. Daarnaast heeft Carp Connection ook veel mooie buitenlandse visreizen op het programma staan.

Villapark Weddermeer
In 1992 werden de eerste karpers uitgezet in het Weddermeer. Nu, zeven jaar later, wordt er al gesproken van het karpermekka van Noord Nederland. Het Villapark Weddermeer bestaat uit 108 zeer luxe villa's, veelal met eigen visvlonder. Een uitgekiend visstandbeheer is erop gericht bij elke villa dezelfde vangstmogelijkheden te bieden. Karpers met maximum gewichten boven 25 pond komen hier veel voor. Maar ook voorn, bliek, witvis, brasem en zeelt zijn in ruime mate aanwezig. Informatie over dit villapark en wat daar allemaal te doen is voor gezinsleden die niet vissen, is te verkrijgen op Visma '99. Wie het karpervissen verder van huis wil beoefenen, bijvoorbeeld in Zuid Afrika, vindt op de beurs verschillende reisorganisatoren die compleet verzorgde arrangementen aanbieden.

Kapsan Collectors Items
Echte karperliefhebbers zullen beslist oog hebben voor de fraaie en levensecht lijkende beeldjes van de Japanse kunstenaar Kapsan. Kapsan is zelf een karperliefhebber bij uitstek en met veel liefde en gevoel voor details maakt hij deze Collector Items in verschillende afmetingen. Zo zijn er spiegelkarpers van maar liefst 106 cm en heeft Kapsan de Grand Champion van de 5e Nederlandse Koi-dagen op ware grootte nagemaakt. Standaard worden de vissen op een houten voet geleverd, maar er zijn ook exemplaren voor bevestiging aan de wand te krijgen. Alle Kapsan vissen worden gesigneerd, voorzien van een serienummer en met een certificaat van echtheid geleverd.

Beschutting en bescherming, u vindt het op Visma '99

Vissen is soms afzien. Wie kou en vocht zoveel mogelijk wil buitensluiten kiest voor kleding en schoeisel dat degelijk is en toch de nodige bewegingsvrijheid biedt. Op Visma '99, van 24 tot en met 28 maart in Ahoy' Rotterdam, staan tal van exposanten met nieuwe modellen jacks, vesten, broeken en pakken in doeltreffende materialen. Daarnaast zijn er verschillende tenten te zien die optimale beschutting geven tegen wind, kou en regen.

Wie alleen op zomerse dagen vanaf de oever de hengel uitwerpt zal niet echt behoefte hebben aan kleding die op de hengelsport is toegesneden. Gedreven sportvissers van het type 'geen zee te hoog' weten echter maar al te goed hoe belangrijk het is warm en droog te blijven aan, op en in het water. Immers, goede beschutting en bescherming tegen kou en vocht levert al snel een paar uur extra visplezier op. En daar is het de echte hengelsportliefhebber natuurlijk allemaal om te doen.

Thermokleding van Sensas
Van het merk Sensas is er een zeer uitgebreide lijn jacks, broeken en bodywarmers van microfiber. Dit materiaal heeft twee voor de vissport belangrijke eigenschappen. Het voert transpiratievocht af en houdt regen, kou en wind buiten. Nieuw van Sensas zijn de thermovesten en
-broeken die onder de kleding wordt gedragen en tijdens een lange zit aan het water voldoende warmte biedt. Ook nieuw is het jack Alizé, dat op de rug kan worden voorzien van een team- of clubnaam bedrukking.

Waadpakken en jacks
Hengelsportcentrum Wout van Leeuwen heeft van het Amerikaanse topmerk Pro Line een interessante primeur in het assortiment opgenomen, het Pro Line neoprene waadpak 3,5 mm. Dit pak is lucht en water getest en 100% waterdicht. De naden zijn gestikt, gelijmd en geseald en de knieën zijn extra verstevigd. Speciaal voor het vliegvissen en andere actieve sportvisserij is er het ademende Hodgman visjack. Van het merk Nomad is er een nieuw, ademend waadjack van Ventex. Dit jack heeft 10 zakken, een capuchon en afdichting bij de polsen. De Nomad Stillwater Chest Wading Jacket is alleen verkrijgbaar in de kleur groen.

Nieuwste schoenen en laarzen
Passend bij het Pro Line neoprene waadpak zijn de Pro Line waadschoenen. Voor optimale warmte zorgen de sokken van Hodgman, eveneens gemaakt van neoprene en gevoerd met fleece. Bij extreme kou zijn de Eskimolaarzen van Hodgman aan te raden. Deze zijn voorzien van een uitneembare voering en een wollen inlegzool. De zool heeft een zwaar profiel voor extra grip op een glibberige ondergrond. Van een heel andere klasse zijn de echt rubberen, handgemaakte Aigle laarzen. Natuurlijk rubber blijft ook in de kou lekker soepel. Aigle heeft de maatvoering van het laarzenprogramma verruimd en levert nu vanaf het piepkleine maatje 18. Voortaan kunnen ook de allerkleinsten op deze kwaliteitslaarzen mee naar het visstekkie.

Primeur: de 30 seconden tent
Op Visma '99 zijn veel tenten en koepels te zien die eenvoudig kunnen worden opgezet langs de waterkant. Opvallend anders is de OZtent, die door één persoon in slechts dertig seconden kan worden opgezet. Omdat het frame is geïntegreerd in de tent, staat deze in drie simpele bewegingen overeind. De OZtent is in twee afmetingen leverbaar en heeft voor beide types verschillende opties. Hoewel de OZtent vanaf april leverbaar is, is hij nu al te zien op Visma '99.

Spectaculaire botenshow op Visma'99

Zoals ieder jaar is de visbotenshow op Visma een spectaculaire eyecatcher. Van 24 tot en met 28 maart kunnen belangstellenden in Ahoy' Rotterdam een groot aantal nieuwe modellen visboten bewonderen. Van eenvoudige, open boten voor de binnenlandse wateren tot zeewaardige boten met kajuit voor zowel recreatief als professioneel gebruik.

Uiteenlopende modellen en uitvoeringen. En dus ook uiteenlopende prijzen. Dat maakt de visbotenshow op Visma '99 aantrekkelijk voor een grote groep sportvissers. Immers, in elke prijsklasse is wel een goed vaartuig te vinden, waarmee de vismogelijkheden aanzienlijk worden vergroot.

Nieuw van Lund
De Engelse producent Lund heeft haar omvangrijke range visboten uitgebreid met drie nieuwe types: de Alaskan, de Rebel en de Explorer. Jachthaven 'De Nieuwe Zuwe' toont op Visma '99 vijf boten in verschillende klassen. De Alaskan wordt getoond in de 16 en 18 voet uitvoering (5,03 m en 5,65 m). Beide uitvoeringen kunnen worden uitgerust met knuppelbediening of Side Steering. De Alaskan heeft standaard twee stoelen aan boord, is onzinkbaar en heeft de kenmerkende V-bodem van Lund. Ook de Rebel wordt getoond in twee uitvoeringen: 1440 en 1650 (4,39 m en 5,03 m) en is standaard voorzien van twee stoelen. De Explorer 1650 heeft een draagvermogen van 612 kg en is standaard uitgerust met vele extra's, zoals onder andere hengelstokhouders, twee stoelen, navigatieverlichting en vloerbedekking.

Introductie Arvor op Visma '99
Koalite Jachtcentrum vertegenwoordigt sinds kort de visboten van het Franse merk Arvor. Visma '99 is een prima gelegenheid om deze stoere boten bij het grote publiek te introduceren. Opvallend zijn de vloeiende lijnen, uitstekende vaareigenschappen op ruw water en de complete uitrusting voor de meest verwende visser. De Arvor beschikt over veel kuipruimte, goede visfaciliteiten en een beschut stuurhuis. De Nanni inboard dieselmotoren van 37,5 tot 165 pk stuwen de Arvor boten voort. Op Visma '99 kan de bezoeker een kijkje nemen in de Arvor 25, de Arvor
18 en de Arvor Saint Briac.

Vier nieuwkomers bij Poelgeest Fishingboats
In navolging van de Warrior 150 en 165 is nu ook de Warrior 195 in Nederland verkrijgbaar. Deze ruime, goed trailerbare visboot is geschikt voor zowel 1 als 2 buitenboordmotoren. Ook is de Warrior 195 met een inboard diesel leverbaar. Poelgeest Fishingboats had vorig jaar veel succes met de Bella 7000 Sunmar en levert nu een grotere uitvoering van dit type: de zeewaardige en luxe ingerichte Bella 8100 Combi. Deze boot (8.10 x 2.90 m) is uitgerust met een inboard diesel schroefas tot 230 pk en biedt plaats aan maximaal vier personen. Een geringe diepgang, een ruime zelflozende kuipvloer en een afsluitbare kajuit met twee slaapplaatsen zijn de belangrijkste kenmerken van de Ocqueteau Espace
615 en 625. Tot slot presenteert Poelgeest de Offshore 707 Special. Een sportiever aangezicht en een andere indeling onderscheidt deze boot van de bekende Offshore 707. De Volvo 200 pk Turbo diesel-heckdrive geeft de boot een snelheid van 30 knopen.

Alumacraft Tournament "pro", visboot van het jaar
Eggers Jisp importeert onder andere de luxe aangeklede, aluminium boten van het merk Alumacraft. Op Visma '99 wordt de Tournament "pro" geïntroduceerd, die door het Amerikaanse Bass and Wally boatmagazine werd uitgeroepen tot visboot van het jaar. Ook Beekman Watersport heeft een echte primeur voor Visma: de Karmic uit Cyprus. Deze open boot is ook als center console model verkrijgbaar is er in verschillende lengtes (4,5 - 5,7 m). De Walk Around boten van Beekman Watersport zijn bestemd voor de zeevisserij en hebben een kajuit. Tot slot brengt Beekman het eigen merk Alfa onder de aandacht. Deze visboten zijn opvallend vriendelijk geprijsd. Er is al een Alfa 5,5 m met cabine voor f15.750,-

Een goede vangst op Visma '99

Pluggen, spinners, werpmolens, vliegen, hengels en lijnen ... na een bezoek aan Visma '99 bent u verzekerd van een goede vangst. Want circa
175 exposanten laten u nieuwe en sterk verbeterde producten zien waarmee het eenvoudigweg stukken beter vissen is.

Hengels
Silstar introduceert voor het nieuwe seizoen een reeks nieuwe vaste hengels die goed aansluiten bij toppers als de Westminster, de Traverse X, Powerwind en Classic Match. Onder de naam Taktiq zijn er verschillende uitvoeringen die alle als opmerkelijke feature "no sticking joints" hebben. Dit betekent dat de delen een speciaal procédé hebben ondergaan waardoor ze niet meer aan blijven plakken. De Taktiq Big Water Carp XL200 is bovendien extra verstevigd op de zogenaamde 'afsteekdelen'. Alle Taktiq hengels zijn vervaardigd van High Density Graphite. Shiman Synergie is het concept waarmee Shimano hengels bouwt. Er is een compleet nieuwe serie matchhengels, Super Ultegra Match, Technium Match, Sensilite Match en Solstace Match. Zo ook heeft Shimano nieuwe series feederhengels, karperhengels, spinhengels en jigging hengels ontwikkeld. Arca brengt onder de naam "Millennium" een nieuwe serie wedstrijdhengels uit met afgeronde bussen zodat het op- en aftuigen sneller gaat. De serie bestaat uit de Millennium 400, de Millennium carp en de Millennium 600.

Molens
Nog niet vermeld in de catalogus, maar wel te zien op Visma '99: de zijn unieke werpmolen series van Shimano. Enkele belangrijke eigenschappen van de nieuwe Shimano Big Baitrunner molens zijn: Positive Bail, Bio Grip, een speciale long cast spoel op long cast model, nieuw baitrunner mechanisme, 6 roestvrijstalen kogellagers, 1 rolling bearing, 1:4,3 overbrengingsverhouding en line memory clip aan binnenzijde spoel. Fabrikant DAM zag de Quick LC 3000 molen vorig jaar bekroond met de designprijs van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Deze molen wordt bovenop de hengel geplaatst waardoor de gebruiker er meer kracht op kan uitoefenen. Dezelfde prijs werd ook toegekend aan de Via 3 en 5, ook van DAM. Deze molens hebben een micro instelbare slip met grote slipschijven, een anti-twist snoerrolletje, long distance spoel met metalen rand, S-stroke systeem en een blokkeringsysteem op de rotor. Van het merk Cormoran is de Freecor, een molen met automatische vrijloop, 3 of 4 stalen kogellagers naar keuze en een carbon- of aluminium spoel. Ultimate hengelsport brengt onder de eigen naam Ultimate een titanium gecoate molen met directe anti retour die ook nog eens zeven keer gelagerd is voor een speciale prijs van f140,-

Pluggen
Van Lankhorst Hengelsport presenteert op Visma '99 een grote en interessante serie The Beast pluggen. Pluggen die solide zijn en er goed verzorgd uitzien. Gemaakt van duurzaam en taai hard plastic, en voorzien van een geluidskamer waarin kogeltjes ratelen. Het The Beast programma omvat negen verschillende modellen, waarvan sommige in diverse maten leverbaar zijn. Nieuw is de Skitter Pop van Rapala. Deze unieke oppervlakteplug heft een hoog drijfvermogen en een lepelvormige zwemschoep. Hierdoor kan de Skitter Pop op het wateroppervlak dansen. Het poppend geluid wat dan ontstaat zal menige roofvis ertoe brengen bij de aanbeet met plug en al boven het water uit te springen. Speciaal voor de Big Game visserij heeft Hengelsportcentrum Wout van Leeuwen verschillende nieuwe pluggen: Impala - 30 cm, Australian Runner - 18 cm en Australian Runner - 22 cm. Wie op een andere manier, actiever wil vissen kan een Gilfin-plug van Albatros Hengelsport proberen. Deze zijn zonder schoep, de beweging moet zelf worden gemaakt door in te slaan met de hengeltop.

Meer succes met elektronica
Ideaal om je eigen positie te bepalen en om te zien of er vis zit. De NS25 sonar GPS van Humminbird werkt op geluidsgolven en kan precies aangeven op welke diepte de vis zich bevindt. De Motorola micro-processor garandeert een snel en probleemloos gebruik. Boomsma Marine toont op Visma '99 ook de Humminbird 100 SX, 200 DX, 300TX en
400TX dieptemeters. De elektronische beetverklikker The Beast Water Terminator heeft alles wat de sportvisser zich maar wensen kan. Het apparaat blijft werkzaam in regen, mist en hoge luchtvochtigheid, het heeft een instelbare toonhoogte en geluidssterkte en geeft een zichtbaar signaal voor de betreffende hengel. Bovendien kan deze beetverklikker worden aangesloten op een sounderbox.

Visma '99 presenteert aantrekkelijke visvakanties

Menig sportvisser droomt van avontuurlijke visreizen naar verre oorden, waar exotische vissen kunnen worden gevangen in een klimaat dat stukken aangenamer is dan het onze. Maar ook uitdagende bestemmingen als Ierland, Cornwall en Denemarken spreken tot ieders verbeelding. Op Visma '99 kunt u zich oriënteren.

Wie het avontuur zoekt en graag het gevecht aangaat met een Blauwe Marlijn, een Yellowfin Tuna, een Dolphinfish of een Hamerhaai kan zich op Visma '99 uitgebreid laten voorlichten over de mogelijkheden van het Big Game vissen. Red Sea Fishing en Tight Lines visreizen hebben een schat aan ervaring en prachtig documentatiemateriaal.

Tight Lines
De stand van Tight Lines visreizen wordt bemand door 'cracks' uit de hengelsport. TV-presentator Ed Schliffke, Capt. R. Cijntje, Terry Markhan uit Cornwall, en L. Halley uit St. Maarten staan klaar om de reizen toe te lichten. Zij kunnen alles vertellen over de specifieke vismogelijkheden van de Tight Lines bestemmingen. Dit seizoen zijn dat Cornwall, Ierland, Denemarken, Gambia, St. Maarten, Curacao, Mexico en Costa Rica.

Red Sea Fishing
Via Red Sea Fishing kan regelmatig worden deelgenomen aan buitenlandse tournamenten, zoals vorig jaar in Kenia. Vast op het programma staan visreizen naar de Golf van Suez, Kenia, Cabo Verde, Mauritius, Thailand en Madeira. Steeds komen er nieuwe bestemmingen bij. Op Visma '99 kan Red Sea Fishing een bijzondere aanbieding doen. Voor onverwacht lage prijzen kunnen Visma-bezoekers een reis bespreken naar Mauritius of Thailand.

Gesignaleerd op Visma '99

Eindelijk zijn er viszonnebrillen die er goed genoeg uitzien om ook na het vissen op te houden. Shimano brengt vijf actuele modellen. Drie daarvan hebben polariserende glazen. Voor de visser die de bril niet voortdurend wil dragen is er een handig neopreen zonnebrilkoord.De introductie van de ijzersterke dynameelijnen in de sportvisserij is de meest sensationele verandering van de laatste vijf jaar. Inmiddels zijn die eerste lijnen opgevolgd door nog betere, die gemaakt worden van getwijnde, gevlochten of samengesmolten garens. De rondgevlochten, geïmpregneerde lijnen van The Beast splijten niet en zijn schavielbestendig.Sensas Europa heeft een aantal nieuwe smaken aan haar lokaas toegevoegd, honing, caramel en aardbeien. Altijd leuk om uit te proberen.In een handomdraai de juiste lijndiameter monteren zonder de spoel te verwisselen. Dat kan met de voorgespoelde lijncassettes van het Mitchell spoolconcept, te zien bij Arca. De lijn van Mitchell is van hoge kwaliteit en perfect opgespoeld. Ondanks dit extraatje is de Mitchell lijn niet duurder dan een gewoon spoeltje nylon. Wel even opletten welke cassette voor uw molen geschikt is.Edellood Fishing Tackle komt met een nieuw lood voor binnenwateren over de hele wereld. Het is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, speciaal afgestemd op verschillende gebieden. Aardig zijn ook de losse haken, waaraan je d.m.v. een splitring zelf haak en kunstaas kunt hangen.Onbeperkt houdbaar, want luchtdicht verpakt in een busje, zijn de lijnen uit het unieke ProLong System van Silstar. Door de lijn af te sluiten van vocht en zon blijft de trekkracht geconserveerd. Evenals de flexibiliteit, de optimale knoopvastheid en de goede werpeigenschappen.Multi Smoke heeft een uitgebreide reeks professionele rookovens waarin alle zoet- en zoutwatervis kan worden gerookt. Deze ovens zijn dubbelwandig, dus absoluut veilig. Voor gebruik aan de waterkant is er een tafelmodel met veilige spiritusbrander.
------------------------------------------------------------------PERSBE RICHTGEVING

Internet
Ter gelegenheid van de komende beurs is op Internet een speciale site geopend voor de Buitenshuis '99: http://www.rtb.nl/visma De site geeft algemene informatie over de opzet van de beurs. Tijdens de beursperiode worden iedere dag de actuele ontwikkelingen weergegeven. Daarnaast zijn ook alle gegevens over openingstijden, toegangsprijzen, deelnemers, standnummers en een wedstrijd opgenomen. Vergeet vooral niet regelmatig 'Hot News' te raadplegen. Hierin worden de laatste nieuwsfeiten opgenomen.

Informatie
Wenst u informatie over de exposanten of over de personen die in de zijn genoemd, dan kunt u deze opvragen bij:
Van Dantzig & Lichtenveldt
t.a.v. Christ'l Oosters
Harderwijkweg 11

2803 PW Gouda
tel: 0182-570233
fax: 0182-539666
e-mail: oosters@vdl.org

Opening
Op woensdag 24 maart aanstaande om 10.30 uur wordt de beurs geopend door de heer Openneer, president van de Europese Sportvissersbond. U bent als journalist van harte welkom. U hoeft alleen maar uw perskaart bij de ingang laten zien en doorlopen naar de de foyer (1ste etage) van het Ahoy'gebouw.

Deel: ' Visma '99 in Ahoy Rotterdam '
Lees ook