Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:18 woensdag 25 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Inbraak in woningen

MEPPEL Bij een inbraak in een woning aan de Berggiersweg zijn een paar oorbellen en een sleutel gestolen. Dinsdagmiddag in een tijdsbestek van ruim een half uur, heeft de dader de voordeur weten open te krijgen. De slaapkamer werd doorzocht en uit een kast zijn een paar oorbellen gestolen met een waarde van een paar honderd gulden. Ook heeft de dief nog een sleutel van de woning meegenomen.

ASSEN Tussen gisteravond laat en vanmiddag is er ingebroken in een woning aan de Rabenhauptstraat. Vermoedelijk heeft de dader de deur via de bekende hengelmethode open weten te krijgen. Gestolen werden 2 GSM-toestellen.


* Bedreiging

NIEUWEROORD Gisteravond is een controleur van de visvereniging, een 37-jarige Hoogevener, bedreigd door een visser aan de Hoogeveensce Vaart. De visser, een 50-jarige man uit Nieuweroord had een proces-verbaal gekregen omdat hij niet de vereiste vergunningen had. De visser ging weg, maar kwam vervolgens terug om de controleur te bedreigen met een zogenaamd harpoengeweer. De man is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Overigens worden de laatste tijd veel visserijwet controles uitgevoerd. Daarbij blijkt dat er veel vissers niet in het bezit zijn van de vereiste vergunningen of van de visakte. Veel vissers menen dat het in bezit hebben van de nodige papieren voldoende is, maar dat de bescheiden ook altijd aan de waterkant getoond moeten kunnen worden, is hen niet altijd duidelijk. Controle door de politie of door de controleurs van de visverenigingen, zijnde bijzondere opsporingsambtenaren, zullen ook de komen tijd in grote delen van Drenthe plaatsvinden.


* Diefstal bij bedrijf

EMMEN Bij een bedrijf aan de Oude Meerdijk werd afgelopen nacht een geldautomaat en ongeveer 20 liter benzine gestolen. De automaat was van de muur gesloopt. De benzine is vermoedelijk vervoerd in een jerrycan, want ook deze bleek verdwenen. De totale schade wordt geschat op ruim 4000 duizend gulden.


* Diefstal uit schuurtje

ZUIDLAREN Op een camping aan de Tienelsweg is afgelopen nacht ingebroken in schuurtje bij een caravan. Gestolen werden diverse visartikelen, waaronder 2 werphengels, 3 gewone hengels, een stoeltje, een tas en nog wat andere kleine artikelen. De eigenaar uit Hoogezand heeft aangifte gedaan.


* Winkeldiefstal

ASSEN In een winkel aan de Maasstraat werd vanmiddag een 38-jarige vrouw uit Assen betrapt bij het stelen van 2 pakken waspoeder. Ze werd overgedragen aan de politie. Na verhoor en het in ontvangst nemen van een dagvaarding, mocht zij het bureau verlaten.
* Diefstal uit schuur

VALTHERMOND Afgelopen nacht is uit een schuur bij een woning aan het Zuiderdiep een aantal goederen gestolen. Het gaat om caravankussens, een campingtafeltje, een kinderspeelbadje, een gereedschapkoffer met inhoud en nog enkele andere goederen. De bewoners waren gisteren net terug gekomen van vakantie. Uit het onderzoek is gebleken dat diverse gestolen goederen afgelopen nacht verbrand zijn op een vuur in de omgeving.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Visser bedreigt controleur met harpoengeweer in Nieuweroord '
Lees ook