PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER JOHAN SAUWENS

VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN,

AMBTENARENZAKEN EN SPORT

19 november 1999

VITALO krijgt lening 30 miljoen voor investering in China

Vandaag, vrijdag 19 november 1999, heeft Johan Sauwens, Vlaams minister bevoegd voor buitenlandse handel, beslist om de firma VITALO een achtergestelde lening van 30 miljoen BEF toe te kennen, ten laste van het Fonds Vlaanderen-Azië. De lening wordt toegekend in het raam van de financiering van een investeringsproject van VITALO in de Volksrepubliek China.

VITALO N.V. is een firma gevestigd te Meulebeke en gespecialiseerd in de productie van hoogtechnologische kunststofgedeeltes van hardware, esthetische kunststof-behuizing voor elektrische toestellen en plastic blisters. Opgericht in 1936, is VITALO uitgegroeid tot een van de belangrijkste kunststofbedrijven in ons land, en markt-leider in Europa op het vlak van thermoformage.

Deze investering in Guangzhou (VRC) kadert in de internationaliseringsstrategie van het bedrijf, en heeft betrekking op zowel de productie als de commercialisering van diverse producten in het buitenland. De jongste jaren opende VITALO ook al productievestigingen op de Filippijnen (1996) en in Ierland (1998).

KBC treedt voor dit dossier als financieel bemiddelaar op.

De Vlaamse overheid wil Vlaamse bedrijven via deze weg ondersteunen in hun internationale ontplooiing en aanmoedigen om in te spelen op het toenemend belang van de Aziatische markt.

Het Fonds Vlaanderen-Azië richt zich hiertoe ondermeer op China, naast een tiental andere Oost-Aziatische en Zuidoost-Aziatische markten. Operationeel sinds begin 1998 werd op het Fonds minder vaak een beroep gedaan, wegens de recente zware economische recessie in Azië. Het huidig economisch herstel in deze zone kan het bedrijfsleven in Vlaanderen ertoe aansporen om gebruik te maken van het risico-kapitaal dat het Fonds Vlaanderen-Azië aan Vlaamse investeerders ter beschikking kan stellen.

info : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: persdienst.sauwens@vlaanderen.be

Deel: ' VITALO krijgt lening 30 miljoen voor investering in China '
Lees ook