Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Overheid frustreert initiatief startende ondernemers

De Nederlandse overheid wil het Internet voor het MKB met ruim 50 miljoen gulden een injectie geven, maar frustreert gelijktijdig levensvatbare initiatieven van startende ondernemers, die hun bedrijf al moeten sluiten voor het goed en wel van start gegaan is.

Een schrijnend voorbeeld is het startende bedrijf 1492 VitaminEshop in Almere. Na ruim 10 maanden zonder succes gesoliciteerd te hebben begint Maureen Swart via Iunternet een E-shop in vitamines, mineralen en overige gezondheidsartikelen. Volgens opgave van arbeidsbemiddelaar Argonaut te amersfoort is dat mogelijk terwijl de WW-uitkering geheel of gedeeltelijk nog 3 maanden zal doorlopen. Drie maanden, die hard nodig zijn om door de aanloopperiode heen te komen.

Vitamineshop begint voorspoedig en zelfs ondanks de vakantieperiode komen de bestellingen goed binnen. Gelukkig maar, want alle bestellingen, de bouw van de website en alle noodzakelijke hard- en software moeten tenslotte voorgefinancierd worden. Maar met zuinig leven en op de achtergrond nog even kort de zekerheid van de gedeeltelijke uitkering kan er geprobeerd wordne om in drie maanden een gezond financieel plaatje te krijgen, en alle vooruitzichten lijken goed.

Totdat het GAK plots meld dat de door hun ingehuurde arbeidsbemiddelaar Argonaut totaal niet op de hoogte is van de situatie, en het GAK zonder enig pardon de uitkering geheel stopzet. Met het advies om de zaak dan maar even op een laag pitje te zetten en maar weer een uitkering aan te vragen . Oftewel, besodemieter de zaak en we maken wel geld over.
Miljoenen guldens worden er door overheid en institutionele beleggers in E-commerce gestoken, maar particuliere initiatieven worden vastberaden met de grond gelijk gemaakt.

Als Nederland zo bedrijvigheid, eigen initiatief wil bevorderen en mensen uit de WW wil halen, lijkt het een sombere zaak.

Voor meer informatie
www.vitamineshop.com
036-5345798

Deel: ' VitaminEshop slachtoffer van foutje GAK adviseur '
Lees ook