Van punk tot klassiek

Een "kerstcadeau" van Vitaminic:
de 50 beste "Vitaminic"-muziekstukken, op een gratis CD-ROM

... plus de nieuwste tool voor het maken van compilaties van je eigen favoriete muziek:
de Vitaminic Player.

Amsterdam, 15 december 1999 - Vitaminic, Europa's toonaangevende ontmoetingsplaats voor digitale muziek met sites in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland, viert deze kerst door een gratis CD-ROM te geven aan iedereen die zich laat registreren op een van haar sites: www.vitaminic.it, www.vitaminic.co.uk, www.vitaminic.de, www.vitaminic.com, www.vitaminic.fr, www.vitaminic.nl.

Tot nu toe hebben ruim duizend artiesten via het netwerk van Vitaminic meer dan 7000 muziekstukken ter beschikking gesteld aan hun fans. Het brede muziekaanbod is het resultaat van overeenkomsten voor online distributie die Vitaminic heeft gesloten met platenmaatschappijen als Irma Records, Red Records en Duty Free Records.

Het aanbod omvat bijna alle soorten muziek (momenteel zijn meer dan 150 muziekgenres vertegenwoordigd). Vanwege dit brede aanbod heeft Vitaminic zich voor de CD's beperkt tot een selectie van nummers die "het beste in hun soort" zijn. Daardoor is de CD die Vitaminic haar gebruikers als kerstcadeau aanbiedt een actueel overzicht van de jongste muziektrends in Europa geworden: van de "lo-fi" van de Engelse Sputniks Down tot de complexe techno van de Franse band Jurax 3X.

Vooruitlopend op een nieuwe dienst die binnenkort online beschikbaar zal zijn, bevat de CD-ROM ook de Vitaminic Player, waarmee gebruikers hun eigen compilaties kunnen maken van de muziek op de sites van Vitaminic.


***

Vitaminic (www.vitaminic.nl) is de belangrijkste plek in Europa voor downloadbare muziek in MP3-formaat. Via de diverse sites (www.vitaminic.it , www.vitaminic.co.uk , www.vitaminic.de, www.vitaminic.com, www.vitaminic.fr, www.vitaminic.nl) stelt Vitaminic duizenden muziekstukken van internationale artiesten beschikbaar, onderverdeeld in meer dan 150 genres. Vitaminic is actief in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland en breidt haar diensten uit door een online pan-Europees platform te ontwikkelen waarop muzikanten uit de hele wereld hun muziek in de vorm van MP3-bestanden digitaal kunnen promoten en verkopen.
De aanloopkosten van Vitaminic zijn gedragen door KIWI I Ventura - Serviços S.A., een beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in het verstrekken van risicodragend kapitaal in de high-tech sector.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Andrea Tessera/Joanna Mak Dennis Doodeman
Vitaminic B.V. Text 100 B.V.
Tel.: 020 330 42 54 Tel.: 020 530 43 45
Fax: 020 330 62 79 Fax: 020 530 43 31
E-mail: info@vitaminic.nl E-mail: dennisd@text100.nl

Deel: ' Vitaminic-site biedt gratis CD-ROM met muziek aan '
Lees ook