VKbanen.nl start met column Bas Mouton


AMSTERDAM, 20100106 -- VKbanen.nl, het carrireplatform voor hoogopgeleiden van Volkskrant, start morgen met de column van Speech Republic directeur Bas Mouton. De speech trainer en coach die in zijn carrire al vele Nederlandse topsprekers naar een hoger niveau wist te brengen, neemt plaats in het expertpanel van VKbanen.nl dat de bezoeker van loopbaanadviezen voorziet. Mouton schrijft om de week over `beter presenteren'. Zijn spraakmakende tips en adviezen, waarmee hij prominenten en de top van het Nederlandse bedrijfsleven van dienst is, vertaalt hij naar praktische tools voor de (dagelijks bijna 14.000) jonge ambitieuze bezoekers van VKbanen.nl.

Vergeet alles wat je hebt geleerd
"Echt goed presenteren leidt tot beter presteren in je carrire. Of je nu moet solliciteren, opslag wilt vragen of budget wilt lospeuteren, of je in je opzet slaagt, hangt voor een groot deel af van je presentatie. En juist daarover bestaan veel misvattingen. In mijn column op VKbanen.nl zal ik de lezers helpen om alles wat zij tot nu toe over presenteren hebben geleerd, snel te vergeten. En ze uitleggen hoe het wl werkt", aldus Mouton. Hij noemt een voorbeeld. "Denk je bijvoorbeeld dat je mensen met je woorden informeert tijdens het presenteren? Fout! Het gesproken woord is totaal ongeschikt voor informatieoverdracht, gebruik dan liever een handout. Met het gesproken woord kun je beter niet informeren, maar inspireren. En dat laatste moet de belangrijkste kracht van je presentatie zijn."

Over Speech Republic
Speech Republic coacht toppolitici, partners van grote consultancykantoren en topmanagers hoe hun publiek te inspireren. Speech Republic is sinds 1 september 2009 gevestigd in de Amsterdamse Theaterfabriek. "Ik pas theatertechnieken toe in mijn trainingen. Acteurs zijn er als geen ander in bedreven om contact te maken met hun publiek, d sleutel van een goede presentatie. Hier in de Theaterfabriek hebben we een zeer geschikte trainingsruimte en in de theaterzaal kunnen de aangeleerde technieken in het groot worden toegepast", aldus de speechtrainer. Bas Mouton is zelf ook een veelgevraagd spreker over leiderschap en communicatie op congressen en seminars.

Over VKbanen.nl
Via VKbanen orinteren 828.000 hoger opgeleiden zich op een nieuwe baan. Hiermee is VKbanen het grootste platform voor informatie over werk, persoonlijke ontwikkeling en vacatures. De bezoeker van VKbanen.nl is ambitieus, carriregericht en gaat voor persoonlijke ontwikkeling. Vkbanen.nl wordt door evenveel mannen als vrouwen bezocht en meer dan 50% is HBO+ opgeleid. 66% van de bezoekers is tussen de 25 en 44 jaar en bijna de helft is werkzaam in de profit sectoren. Bron: NOA 2008.Noot voor redacties:

Deel: ' VKbanen.nl start met column Bas Mouton '
Lees ook